Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΕΜΑΘΑΝ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ...


Ρεπορτάζ : Σίλα Αλεξίου
(από ΤΑ ΝΕΑ)


ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ με τους κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού και τις συνθήκες διαβίωσής τους ήρθε χθες η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε μια ένδειξη καλής θέλησης για την επίλυση των προβλημάτων του σωφρονιστικού μας συστήματος. Η επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη και του υφυπουργού Απ. Κατσιφάρα, καθώς και...
της βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη Καλλιόπης Σπανού στα ενδότερα των φυλακών προκάλεσε μεγάλη ικανοποίηση στους κρατούμενους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να περιγράψουν διά ζώσης στους καθ΄ ύλην αρμοδίους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά.
Η υπερπληθώρα κρατουμένων, η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και προσωπικού προβλημάτισαν έντονα τους τρεις επισκέπτες της μεγαλύτερης δικαστικής φυλακής της χώρας, οι οποίοι δεσμεύτηκαν ενώπιον των άμεσα ενδιαφερομένων για τη λήψη μέτρων με κατεύθυνση την αποσυμφόρηση των φυλακών και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.
«Ποτέ στην ιστορία, η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν μπήκε μέσα στους χώρους των φυλακών, να συνομιλήσει με τους κρατούμενους. Και είναι σημαντικό ότι αυτό αναγνωρίζεται από τους κρατούμενους» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Και πρόσθεσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε απαντήσεις στα προβλήματα και να δράσουμε γρήγορα ώστε να αντιμετωπίσουμε δυο, τρία πολύ μεγάλα προβλήματα όπως ο υπερπληθυσμός στις φυλακές, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που νοσεί και γενικότερα οι συνθήκες κράτησης των κρατουμένων».

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: