Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Δύο νεκροί σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης

Δύο νεαροί έχασαν τη ζωή τους σε δωμάτια ενός ξενοδοχείου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, με διαφορά περίπου 24 ωρών και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο θάνατός τους φαίνεται να προήλθε από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα. Σε εξέλιξη έρευνες πραγματογνωμόνων.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, το πρωί της Πέμπτης βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο του ξενοδοχείου ο 27χρονος Ελληνοϊταλός Γιώργος Ντεπόλο, ενώ την Παρασκευή το πρωί έχασε την ζωή του, σε άλλο δωμάτιο του ξενοδοχείου, 28χρονος εμπορικός αντιπρόσωπος.

Ο ιατροδικαστής, Ματθαίος Τσούγκας, που διενήργησε τη νεκροψία - νεκροτομή, δήλωσε ότι ο θάνατος και των δύο νεαρών επήλθε από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα, που προκλήθηκε από ατελή καύση. Οι δύο άτυχοι πελάτες του ξενοδοχείου εισέπνευσαν το αέριο την ώρα του ύπνου. "Στο αίμα τους ανιχνεύτηκαν συγκεντρώσεις μονοξειδίου του άνθρακα σε ποσοστό 70% και 80%. Κοιμήθηκαν και δεν ξύπνησαν ποτέ", είπε ο κ. Τσούγκας.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν η διαρροή προκλήθηκε από το καλοριφέρ, ή από κάποια άλλη κεντρική μονάδα θέρμανσης.

Αξιωματικοί της πυροσβεστικής υπηρεσίας διενεργούν έρευνες στο ξενοδοχείο για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου των δύο νεαρών. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η αστυνομική προανάκριση, ενώ για το περιστατικό έχουν ήδη ενημερωθεί οι τοπικές δικαστικές αρχές, καθώς επίσης ο Ελληνικός Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Το ξενοδοχείο, που βρίσκεται στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, εκκενώθηκε από νωρίς το μεσημέρι -με απόφαση του εισαγγελέα και μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος του δεύτερου νεαρού- και ήδη έχουν αναβληθεί όλες οι προγραμματισμένες για σήμερα -τουλάχιστον- εκδηλώσεις που επρόκειτο να γίνουν στους χώρους του.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο άτυχοι άνδρες είχαν καταλύσει στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, ως συμμετέχοντες σε ιατρικό σεμινάριο που πραγματοποιείτο εκεί. Διέμεναν σε διαφορετικά δωμάτια, αλλά στην ίδια πλευρά του κτιρίου.

.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: