Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2009

"Η βία είναι το καταφύγιο των ανίκανων"

«Η βία είναι το καταφύγιο των ανίκανων και η δημοκρατία δεν ηττάται», δήλωσε ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου, κατά τη διαδικασία παραλαβής των καθηκόντων του από τον παραιτηθέντα αρχηγό, αντιστράτηγο Βασίλη Τσιατούρα.

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε ότι πιστεύει στο τρίπτυχο προστασία-δικαιοσύνη-κατανόησης και ότι αυτό θα είναι οδηγός του ίδιου και της Ελληνικής Αστυνομίας, διευκρινίζοντας πως στόχος είναι η προστασία των πολιτών, η δίκαιη συμπεριφορά έναντι όλων και η κατανόηση όσων ανθρώπων βρίσκονται στο τελευταίο σκαλί και έχουν ανάγκη την Ελληνική Αστυνομία.

«Η ασφάλεια είναι δικαίωμα όλων, είναι ατομικό και κοινωνικό αγαθό και αυτό το προσφέρει μόνο η δημοκρατία. Είναι λοιπόν ανάγκη, σε ένα εξαιρετικά ρευστό και απρόβλεπτο περιβάλλον στο οποίο ζούμε σήμερα, να εμπεδώσουμε το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και δεν παραγνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας που μας αντιμετωπίζει με δυσπιστία. Η αστυνομία είναι στη συντριπτική πλειοψηφία της σώμα έντιμων και ικανών αστυνομικών και εγώ θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν από την πλευρά μου, ώστε οι αστυνομικοί να είναι δίπλα στον πολίτη, ο οποίος είναι πιο πολύ φοβισμένος σήμερα. Έτσι, δεν θα ακολουθούμε τα γεγονότα, αλλά θα είμαστε δίπλα στον πολίτη», τόνισε ο κ. Οικονόμου ευχαριστώντας την κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, που τον επέλεξαν για τη θέση του αρχηγού.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε ότι είναι απέναντι στα φαινόμενα βίας απ' όπου και αν προέρχονται και ότι η αστυνομία θα πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών, να μην παραβιάζουν οι αστυνομικοί αυθαιρετώντας νόμους και δικαιώματα, αλλά και να πατάσσουν τα φαινόμενα ανομίας, ώστε ο πολίτης να απολαμβάνει ασφάλεια και κοινωνική ειρήνη.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η αστυνομία αποτελείται από ικανούς και σοβαρούς επαγγελματίες και δείχνοντας μηδενική ανοχή θα χτυπήσει τα προβλήματα στην καρδιά τους.

«Την ανομία την πληρώνουν οι φτωχοί συμπολίτες μας, γι' αυτό δεν είναι ανεκτή», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και έπλεξε το εγκώμιο, τόσο του απερχόμενου αρχηγού Βασίλη Τσιατούρα, όσο και του σημερινού αρχηγού αντιστράτηγου Λευτέρη Οικονόμου.

Τέλος, ο απερχόμενος αρχηγός Βασίλης Τσιατούρας ευχαρίστησε όλο το αστυνομικό προσωπικό, την οικογένειά του αλλά και το Θεό, γιατί όπως είπε, «είχα υγεία και είχα συμπαράσταση κατά τη διαδρομή μου στην αστυνομία».

Αναμνηστικά δώρα στον κ. Τσιατούρα πρόσφεραν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός, Σπ. Βούγιας, ο αρχηγός της ΕΥΠ, πρέσβης Κ. Μπίκας, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος, Στ. Στεφανίδης, και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: