Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Πεταλωτής: Ρεαλιστικός και σοβαρός ο προϋπολογισμός

«Ρεαλιστικό» και «σοβαρό» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, προσθέτοντας πως «περιέχει, συγχρόνως, και σημεία ανατροπών, όπως αρμόζει στις διακηρύξεις, τις αρχές και τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ».

Παράλληλα, ο κ. Πεταλωτής τόνισε πως «κατανοούμε πλήρως ότι ήταν δύσκολο εγχείρημα, μέσα σε λίγες μόνο μέρες διακυβέρνησης και με τις συγκεκριμένες οικονομικές και δημοσιονομικές συνθήκες, να υπάρξει ένα σχέδιο προϋπολογισμού που να προσπαθεί να περισώσει, έστω και τελευταία στιγμή, τα δύσκολα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας» και σημείωσε:

«Προσπαθούμε να κάνουμε ένα σταθερό βήμα προς το αύριο, κυρίως δίνοντας προοπτική στην ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία και να αντιμετωπίσουμε, κατά το μέτρο του δυνατού, θέματα απασχόλησης, στήριξης εισοδήματος, καταπολέμησης της ακρίβειας, να αναθερμάνουμε την αγορά με συγκεκριμένες στοχεύσεις και κυρίως να κάνουμε εξορθολογισμό των δαπανών».

Επισήμανε ότι από εδώ και στο εξής ξεκινά η διαδικασία για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.

Ερωτηθείς δε, για το αν θα υπάρξει άνοιγμα του ασφαλιστικού, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «το ασφαλιστικό της χώρας είναι γνωστό» και ότι «όταν θα υπάρξουν νομοθετικές πρωτοβουλίες, δημόσιος διάλογος και διαβούλευση, θα γίνουν γνωστές».
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: