Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΕΠ


Ρεπορτάζ : Γεωργία Κανδρή
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Νέο τοπίο στις προσλήψεις του Δημοσίου, με οριστική κατάργηση των stage και εξάλειψη των εξαιρέσεων από το ΑΣΕΠ, φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπηρεσίες όπως η Πυροσβεστική, η Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό και οι ειδικοί φρουροί, θα υπάγονται στο... εξής στο ΑΣΕΠ για την εξέταση ενστάσεων, ενώ οι νοσηλευτές θα υποχρεούνται να υπηρετούν για τουλάχιστον 5 χρόνια εκεί όπου προσλαμβάνονται, προκειμένου να αποφευχθούν οι αποσπάσεις.
Δίνει επίσης τη δυνατότητα πρόσληψης νέων συμβασιούχων στους δήμους και τις νομαρχίες της χώρας έως και το τέλος του 2011, υπό την προϋπόθεση ότι οι σχετικές συμβάσεις θα εγκρίνονται από το ΑΣΕΠ και θα γίνονται με τα αντικειμενικά κριτήρια του Νόμου Πεπονή.
Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, αυτή η αλλαγή συμπεριελήφθη στο τελικό νομοσχέδιο, έπειτα από αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ), εν όψει της επικείμενης διοικητικής μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή φέρει συνολικά έντεκα αλλαγές σε σχέση με το αρχικό κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα, καθώς, όπως εξήγησε ο κ. Ραγκούσης, έπρεπε να ληφθούν υπόψη οι 5.000 προτάσεις και τα σχόλια πολιτών κατά τη διάρκεια της ανοιχτής διαβούλευσης, όπου η ιστοσελίδα δέχθηκε περίπου 170.000 επισκέψεις.

/fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: