Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

"Ισχύει η δέσμευση της ΝΔ για δεύτερη θητεία Παπούλια"

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. "Είναι αυτονόητο ότι ισχύει η δέσμευση της ΝΔ για δεύτερη θητεία του κ. Κάρολου Παπούλια στην προεδρία της Δημοκρατίας", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μετά τη 40λεπτη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια.

Είπε ακόμη ότι "στην αφετηρία των νέων καθηκόντων μου αισθάνθηκα την ανάγκη και την υποχρέωση να μοιραστώ σκέψεις και προβληματισμούς με τον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας για την πορεία του τόπου".

Λίγο νωρίτερα κι ενώ έμπαινε στην αίθουσα της συνάντησης ο κ. Σαμαράς είχε ένα σύντομο διάλογο με τον κ. Παπούλια. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του είπε: "Καλημέρα κ. Πρόεδρε. Συγχαρητήρια και από κοντά. Πότε ταξιδεύετε;". Ο κ. Σαμαράς απάντησε:" Αύριο το πρωί". Ο κ. Παπούλιας σημείωσε: "Στη Βόννη, ενδιαφέρον".

Ο κ. Σαμαράς είπε: "Ναι είναι ενδιαφέρον, είναι συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και το θέμα είναι κυρίως η κοινωνική διάσταση της οικονομικής ανάπτυξης, είναι πολύ ενδιαφέρον και είναι το μεγάλο ζητούμενο". Ο κ. Παπούλιας έκλεισε το σύντομο διάλογο λέγοντας: "Σωστό και για μας".

Το βράδυ στις 20.00 έχει προγραμματισθεί συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, καθήκοντα Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ανατίθενται στον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν θα συνοδέψει τελικώς τον Πρόεδρο της ΝΔ στη Γερμανία, όπου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, καθώς η πρώην υπουργός Εξωτερικών αντιμετωπίζει μια ωτίτιδα.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Κ. Σαμαράς είχε ζητήσει από την Κ. Μπακογιάννη να συνταξιδεύσουν στη Γερμανία.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: