Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Ελεύθεροι υπό όρους οι συλληφθέντες στο "Ρεσάλτο"

Ελεύθεροι, μετά την ολονύχτια απολογία τους στην ανακρίτρια Πειραιά και με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι 22 νεαροί, που είχαν συλληφθεί στον χώρο "Ρεσάλτο" του Κερατσινίου και εναντίον των οποίων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή και προμήθεια εκρηκτικών υλών, καθώς επίσης και για 4 πλημμελήματα.

Με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή-εισαγγελέα, στους 11 νεαρούς δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος, ενώ για τους υπόλοιπους ισχύει πλέον η απαγόρευση εξόδου απο την χώρα και η παρουσία τους δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα, της περιοχής όπου μόνιμα διαμένουν.

Επίσης ο "ενοικιαστής" του "Ρεσάλτο" θα καταβάλλει εγγύηση 15.000 ευρώ, από 3.000 ευρώ εγγύηση θα καταβάλλουν 9 άτομα, ενώ από 5.000 ευρώ θα καταβάλλουν 2 άτομα, που σύμφωνα με την ογκώδη δικογραφία διέθεταν τα κλειδιά του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην οδό Ερμού 8 στο Κερατσίνι.

Στο μεταξύ, δικάζονται την Τρίτη στο Αυτόφωρο Πειραιά οι 42 "καταληψίες" του δημαρχείου Κερατσινίου και οι οποίοι κατηγορούνται για πέντε πλημμελήματα.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: