Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Προβόπουλος: "Τα μέτωπα δεν είναι καλά"

Το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γεώργιο Προβόπουλο δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. "Τα μέτωπα, όπως ξέρετε, δεν είναι καλά", ήταν το πρώτο σχόλιο του κ. Προβόπουλου, σε ερώτηση του κ. Παπούλια για τις εξελίξεις από το μέτωπο της Οικονομίας.

Συνεχίζοντας,ο κεντρικός τραπεζίτης σημείωσε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή μεγάλες προκλήσεις, συσσωρευμένα και χρόνια προβλήματα, τα οποία πρέπει να λυθούν, προκειμένου η χώρα να ξαναβρεί τον αναπτυξιακό της δρόμο.

Ο κ. Προβόπουλος τόνισε, πάντως, ότι "ένα πρώτο βήμα έχει γίνει από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος δεσμεύθηκε για σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, καθώς επίσης και για αισθητή μείωση του δημόσιου χρέους χρόνο - χρόνο τα επόμενα 3-4 χρόνια".

Και πρόσθεσε: "Απομένει, επίσης, ένα βήμα να γίνει, αυτό της αναλυτικής εξειδίκευσης των μέτρων και των δράσεων, οι οποίες θα υποστηρίξουν την υλοποίηση των στόχων".

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι αυτό το βήμα "θα το δούμε στο υπό κατάθεση πρόγραμμα σύγκλισης και ανάπτυξης, που η ελληνική κυβέρνηση οφείλει, περί τα μέσα Ιανουαρίου,να καταθέσει, δηλαδή πάρα πολύ σύντομα". Και εξέφρασε την ελπίδα να συμβεί το καλύτερο.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: