Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009

Τον είχαν ...ξεβρακώσει οι εργαζόμενοι...


...τον νέο πρόεδρο του ΟΠΑΠ όταν με εντολή του Γιάννου πήγε να πουλήσει, επί Σημίτη, την Ιονική Τράπεζα
.
Από τον Θανάση Λεπίδη
.
Ο νέος πρόεδρος του ΟΠΑΠ Χάρης Σταματόπουλος (φωτογραφία) διετέλεσε στο παρελθόν και πρόεδρος της Ιονικής Τράπεζας όταν η Τράπεζα πωλήθηκε στην Alpha Bank ενώ αργότερα εργάστηκε στα Αμοιβαία Κεφάλαια της Alpha Trust. Τότε μάλιστα, το καλοκαίρι του 1998, σε επεισοδιακή συνέλευση των εγραζομένων που διαφωνούσαν με την πώληση, συνδικαλιστές είχαν ...ξεβρακώσει τον Χ. Σταματόπουλο ο οποίος είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή και για να προωθήσει την πώληση από τον Γιάννο Παπαντωνίου και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα μέχρι που αντικαταστάθηκε από τον Κ. Βαΐτσο.
Εκείνο το ξεβράκωμα ...

είχε σημαδέψει ολόκληρη την περίοδο των αλλαγών επί κυβέρνησης Σημίτη, ενώ ο ίδιος ο κ. Σταματόπουλος επέμενε σε συνεντεύξεις του στην ανάγκη πώλησης της Ιονικής δηλώνοντας μάλιστα ότι «όποια ιδιωτική τράπεζα αποκτήσει την Ιονική, θα αλλάξει προς όφελός της την τραπεζική αγορά στην Ελλάδα. Οποια από τις μεγάλες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια χάσει την Ιονική, πιθανόν να χάσει και το παιχνίδι».
Αν αυτό επιβεβαιώθηκε, 11 χρόνια μετά, το δείχνει η σημερινή πραγματικότητα...
Σημειώνεται ότι και τώρα σχεδιάζεται η πώληση νέου ποσοστού από αυτό που έχει διατηρήσει το δημόσιο στον ΟΠΑΠ.Δεν υπάρχουν σχόλια: