Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Ραγκούσης: Ερχονται μεγάλες περικοπές στο Δημόσιο

Μεγάλες περικοπές στο δημόσιο τομέα προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, μετά τη συνάντησή του με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, ο οποίος έθεσε και πάλι το ζήτημα της μεταρρύθμισης του διοικητικού μηχανισμού.

Δίνοντας στίγμα του Προγράμματος Σταθερότητας, το οποίο θα κατατεθεί στις αρχές του νέου έτους στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε., ο Γιάννης Ραγκούσης μίλησε για "μεγάλες περικοπές εκεί που πράγματι πρέπει να γίνουν" αλλά και για "έναν γενικότερο εξορθολογισμό που είναι απολύτως απαραίτητος, για να μπορέσει το κράτος να στηρίξει την οικονομία σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο".

Ο κ. Προβόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις δηλώσεις του υπουργού επισημαίνοντας ότι" η Τράπεζα της Ελλάδος έχει θέσει στον προβληματισμό της για την έξοδο από τα προβλήματα την ευρύτερη μεταρρύθμιση του διοικητικού μηχανισμού".

Ερωτηθείς για το Πρόγραμμα Σταθερότητας ο κ. Προβόπουλος απάντησε: "Δεν το έχουμε δει ακόμα το πρόγραμμα. Θα κατατεθεί απ' ότι γνωρίζω μέσα με τέλη του Ιανουαρίου. Ας περιμένουμε, μη βιάζεστε".

Παράλληλα, σε εγκύκλιό τους προς τις δημόσιες υπηρεσίες το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ο αρμόδιος υφυπουργός Φίλιππος Σαχινίδης προειδοποιούν ότι δεν θα καλύπτονται υπερβάσεις των πιστώσεων και ζητούν περιορισμό της δαπάνης για υπερωρίες, ρεύμα, τηλεπικοινωνίες, κλιματισμό, αναλώσιμο, δημόσιες σχέσεις και μετακινήσεις.

"Οι αγορές έχουν φτάσει στα όριά τους"

Τριπλό χτύπημα για την ελληνική οικονομία
την Τετάρτη, από δηλώσεις του Επιτρόπου Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, το ΔΝΤ αλλά και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

"Οι αγορές έχουν φτάσει στα όριά τους με χώρες όπως η Ελλάδα" δήλωσε ο Χοακίν Αλμούνια σε συνέντευξή του, σε ισπανικό ραδιόφωνο, την ίδια ημέρα που ο υπεύθυνος για την Ευρώπη του ΔΝΤ δήλωσε στο Reuters ότι το Ταμείο είναι έτοιμο να παρέμβει αν χρειαστεί για τη συνδρομή του ελληνικού κράτους. Παράλληλα, ο γερμανός υπουργός κ. Σόιμπλε επανέλαβε ότι θα ήταν "άστοχη" ευρωπαϊκή βοήθεια προς την ελληνική οικονομία.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: