Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Έντονη αντιπαράθεση για την Θάλεια Δραγώνα

Πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε με αιχμή τις επιθέσεις που δέχεται η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Θάλεια Δραγώνα, με αφορμή το επιστημονικό της έργο. Η ΝΔ, μετά και τις επιθέσεις από το ΛΑΟΣ, άσκησε έντονη κριτική. Η κ. Δραγώνα χαρακτηρίζει ότι η κριτική που δέχεται έχει "πολιτικό χαρακτήρα". Παράλληλα, ανοίγει και η συζήτηση για την παροχή ιθαγένειας και δικαιώματος ψήφου σε μετανάστες.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβαλε στο στόχαστρο της κριτικής την κυρία Δραγώνα., ενώ στην προσπάθεια του να μην φανεί ότι ακολουθεί τα χνάρια του κ. Καρατζαφέρη, δεν ζήτησε απομάκρυνση της ειδικής γραμματέως, αλλά τόνισε ότι "το ΠΑΣΟΚ επωμίζεται τις ευθύνες του για τους διορισμούς και τις επιλογές που κάνει", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Απάντηση στην επίθεση που δέχεται έδωσε μέσω Flash 96 η Θάλεια Δραγώνα. Τόνισε ότι υφίσταται κριτική με πολιτικό χαρακτήρα και συμπλήρωσε: "Ορισμένοι ανέσυραν και χρησιμοποιούν τσιτάτα από το βιβλίο μου, τα οποία είναι παντελώς ψευδή και κατασκευασμένα, θεωρώντας ότι δημιουργούν ένα καλό έργο επίθεσης". Η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας εκτίμησε ότι "η ΝΔ δεν έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή να τρέξει πίσω από το ΛΑΟΣ- συμβαίνει το ανάποδο".

Η κριτική της ΝΔ απαντήθηκε και από την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση "στοχοποιεί την κ. Δραγώνα και συνηγορεί, ουσιαστικά, στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της ο ΛΑΟΣ". "Πολύ γρήγορα και με σαφή τρόπο ο εκπρόσωπος της ΝΔ ταύτισε το κόμμα του με τον κ. Καρατζαφέρη και με τις πλέον ακροδεξιές φωνές", πρόσθεσε η κ. Διαμαντοπούλου.

Από την πλευρά του, ο ΛΑΟΣ σε ανακοίνωση του διερωτήθη: "Εάν η υπουργός Παιδείας συμφωνεί με την ειδική γραμματέα τότε πρέπει να αλλάξει τον σταυρό που βρίσκεται έξω από το υπουργείο της με την ημισέληνο".

Για το ίδιο θέμα, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Μάκης Βορίδης υποστήριξε -μέσω του Flash 96- ότι η τοποθέτησή της στο υπουργείο Παιδείας έχει να κάνει με τις συγκεκριμένες αντιλήψεις που έχει.

Ο κ. Βορίδης επιβεβαίωσε ότι ο ΛΑΟΣ προχωρά σε συγκέντρωση υπογραφών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος αναφορικά με την παροχή ιθαγένειας και δικαιώματος ψήφου σε μετανάστες.

"Η κυβέρνηση οφείλει, όχι μόνο να μην υποχωρήσει απέναντι στις πιέσεις αλλά να προχωρήσει με πιο τολμηρά βήματα στην τελική διαμόρφωση του νόμου για τους μετανάστες", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: