Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

"Συστράτευση όλων στον μεγάλο στόχο"

Καταπληκτική η χθεσινή ημέρα. Από τις πιο ουσιαστικές, εποικοδομητικές και παραγωγικές στιγμές που έχω ζήσει ως τοπικό στέλεχος ΠΑΣΟΚ.
Ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, μαζί με τον Γραμματέα του Κόμματος, Σωκράτη Ξυνίδη, επισκέφθηκαν την Ξάνθη και παραχώρησαν συνέντευξη τύπου. Για πρώτη φορά παραβρέθηκαν ΟΛΑ τα Τοπικά και Περιφερειακά Μ.Μ.Ε., πράγμα που δείχνει ότι κατανοούν την ανάγκη του κόσμου για πληροφόρηση για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και από εδώ, για το μαζικό ενδιαφέρον τους.

Η συνέντευξη δόθηκε στα πλαίσια της εξόρμησης των στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε όλη τη χώρα. Εξόρμησης που είχε να κάνει με την παρουσίαση του σχεδίου της κυβέρνησης και την συστράτευση όλων στον κοινό, μεγάλο στόχο (βλ. Εγκύκλιος Γραμματέα). Τον στόχο που περιέγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου στο Ζάππειο Μέγαρο πριν λίγες ημέρες (εδώ).
Ακούραστος ο Χάρης Παμπούκης. Ουσιαστικός, ευγενικός και συγκεκριμένος. Το ίδιο και ο Σωκράτης. Έδωσαν το σαφές στίγμα της κυβέρνησης. Ο Υπουργός δεν απέφυγε καμία ερώτηση. Απάντησε ευγενικά ακόμη και στις πιο απίθανες. Ακόμη και σε ερώτηση για την COSCO. Οι δημοσιογράφοι και οι εκδότες πρέπει να έφυγαν απολύτως ευχαριστημένοι. "Έβγαλαν" και 2-3 ειδήσεις, η μία εκ των οποίων αφορούσε και τους ίδιους...

Αξίζει να δείτε όλη τη συνέντευξη του υπουργού, (διάρκειας 57 λεπτών παρακαλώ):


Επίσης, δείτε ή διαβάστε (εδώ) την τοποθέτηση του Σωκράτη:

καθώς κι ένα ρεπορτάζ με δηλώσεις του Χάρη Παμπούκη στο "Κανάλι 6" (εδώ)

Πολλοί με περνάτε για γραφικό, άλλοι για φανατικό, άλλοι για "πληρωμένο κονδυλοφόρο" και άλλα πολλά και όμορφα... Μεγάλη η "γκάμα". Δικαίωμά σας. Εγώ πάντως ξέρω πως είμαι ένας ενεργός πολίτης, που δεν αποποιούμαι των ευθυνών μου και προσπαθώ να συμμετέχω όσο περισσότερο μπορώ. Και κινητήρια δύναμή μου είναι τα συμπεράσματα που βγάζω από καταστάσεις όπως αυτή που έζησα σήμερα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αποφασισμένος. Και αυτοί που είναι γύρω του, ακόμη περισσότερο. Το έχω διαπιστώσει αρκετές φορές. Το έχω διασταυρώσει άλλες τόσες. Το διαπίστωσα ακόμη πιο έντονα σήμερα. Στη συνέντευξη τύπου και στην κουβέντα που είχαμε ως Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης με τον Υπουργό και τον Γραμματέα.
Ξέρει ο Γιώργος πως αυτό που επιχειρεί είναι δύσκολο, αλλά θα το παλέψει ως το τέλος, γιατί πιστεύει στους Έλληνες. (Εμείς πιστεύουμε στον εαυτό μας;)

Η ατμόσφαιρα στα γραφεία της Νομαρχιακής ήταν έντονη και το φορτίο της ευθύνης πάνω μας πολύ βαρύ. Όμως, ακριβώς για αυτόν το λόγο ήμασταν όλοι αισιόδοξοι. Γιατί, ποτέ στα χρονικά δεν νοιώσαμε ταυτόχρονα και τόσο έντονα, όλοι μαζί, το αίσθημα αυτό. Αυτό είναι το θετικό. Αυτό είναι το αισιόδοξο της υπόθεσης!
Το ίδιο αποφασισμένοι είμαστε κι εμείς λοιπόν, τα λεγόμενα "μικρά τοπικά στελέχη". Έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι μας πλέον -"μικροί" και "μεγάλοι"- αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Ότι δεν υπάρχουν καν "στελέχη". Ότι είμαστε όλοι ίσοι και υπάρχει μόνο μία, ας μου επιτραπεί η έκφραση, "ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ". ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. Ο συνειδητοποιημένος Έλληνας που παλεύει να αλλάξει κάθε τι στραβό που μας πλήγωσε και μας οδήγησε στο χείλος του γκρεμού.

Το "ή αλλάζουμε, ή βουλιάζουμε" δεν ήταν επικοινωνιακό σλόγκαν.
Όσο περνά ο καιρός, αποκτά και όλο και βαθύτερο νόημα. Μεγαλύτερη αξία.

Εμείς δώσαμε την δύναμη στον Γιώργο και αυτός μας δίνει την ευκαιρία. Ίσως την τελευταία. Μας θέλει όμως ενεργούς και συνυπεύθυνους σε αυτή την ΑΛΛΑΓΗ. Συμμέτοχους και όχι αμέτοχους.

Άλλωστε, όλοι μαζί δεν του φωνάζαμε το 2004 "Γιώργο προχώρα, άλλαξέ τα όλα";

Ε, ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι το εννοούσαμε...

antikrogias

Δεν υπάρχουν σχόλια: