Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Ερχονται παρεμβάσεις στο κυβερνητικό σχήμα;

Δημοσίευμα φέρει τον πρωθυπουργό να αποφασίζει εντός Σαββατοκύριακου για την κενή θέση του υφυπουργού Εσωτερικών αλλά και για τη δημιουργία δύο νέων θέσεων υφυπουργών στα υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας. Η πρώτη θα αφορά την εποπτεία των εφοριών και των εισπρακτικών μηχανισμών και η δεύτερη, τον τομέα της ναυτιλίας.

Το Βήμα γράφει ο Γ. Παπανδρέου παίρνει τις αποφάσεις του, δεδομένου ότι αφενός ξεκινά η συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή και αφετέρου υπάρχουν πολλά ζητήματα προς διευθέτηση στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες, κατά τις οποίες ο Γ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να ζητεί από τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ άλλον έναν υφυπουργό, με αποκλειστική αρμοδιότητα τα δημόσια έσοδα.

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι το ενδεχόμενο να υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις στη δομή του κυβερνητικού σχήματος ενδέχεται να επανεξεταστεί, καθώς ολοκληρώνεται και το διάστημα των 100 πρώτων ημερών διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.

Την Παρασκευή στην Κοπεγχάγη ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση γνωριμίας με τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος τον προσκάλεσε για επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ μέσα στο 2010.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: