Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Στοιχεία από τη Γερμανία αναμένει το Πειθαρχικό πριν την απόφαση για Ζαγοριανό

Στοιχεία από την Γερμανική Δικαιοσύνη αναμένει το Πειθαρχικό Συμβούλιο για να κρίνει αν θα επιβάλει πειθαρχική ποινή στον μέχρι πρότινος ανακριτή της υπόθεσης της Siemens, Πρόεδρο Πρωτοδικών κ. Νίκο Ζαγοριανό.

Οι πέντε πρόεδροι Εφετών που απαρτίζουν το Συμβούλιο ανέβαλαν την έκδοση απόφασης για τον κ. Ζαγοριανό, αναμένοντας συγκεκριμένα στοιχεία από το Εφετείο του Μονάχου όσον αφορά τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση, πρώην "νούμερο ένα" της Siemens Hellas Μιχάλη Χριστοφοράκου και των ενταλμάτων σύλληψης που εξέδωσε σε βάρος του.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο κρίνει απαραίτητα τα γερμανικά έγγραφα, καθώς η πειθαρχική δίωξη για τα παραπτώματα της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας που ασκήθηκε στον κ. Ζαγοριανό σχετίζεται και με τις ανακριτικές πράξεις στις οποίες προέβη ή δεν προέβη, μετά την διαφυγή του κ. Χριστοφοράκου στην Γερμανία.

Οι εφέτες επιθυμούν να διαπιστώσουν αν η απόφαση των Γερμανικών δικαστηρίων για την μη έκδοση του κατηγορουμένου θα μπορούσε να είχε αποτραπεί με τους κατάλληλους χειρισμούς του ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Ιανουαρίου η Ολομέλεια Εφετών θα αποφασίσει αν ο ανακριτής Ζαγοριανός θα διωχθεί ποινικά για τις ίδιες κατηγορίες.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: