Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΜΕ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ, ΜΕΣΩ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!...


Ρεπορτάζ : Αριστέα Μπουγάτσου
(από την Ελευθεροτυπία)

Ακόμα και συναντήσεις του Μιχάλη Χριστοφοράκου με κορυφαίους υπουργούς της τότε «νέας διακυβέρνησης» έκλεινε το γραφείο του επίτιμου προέδρου της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη! Και γι' αυτές φρόντιζε η επί χρόνια στενή συνεργάτις του επιτίμου, η κ. Σάκη Κυπραίου, η οποία...
έστειλε τον Χριστοφοράκο στον τότε υπουργό Εθνικής Αμύνης, Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο, ορίζοντας ημέρα, ώρα... και τέταρτο της ώρας.
Με τον Σπήλιο
Από τις σημειώσεις στο ημερολόγιο του «κυρίου Siemens» φαίνεται ότι η κ. Κυπραίου, τηλεφωνικά, ενημερώνει στις 5 Μαΐου 2004 τη γραμματέα του Μ. Χριστοφοράκου και αυτή του γράφει: «Κυπραίου 7.15 Δευτέρα, Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, Σπηλιωτόπουλο». Τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2004 στα ραντεβού του Μιχ. Χριστοφοράκου είναι καταχωρισμένη η εγγραφή της συνάντησης: «Ωρα 19.15 Σπηλιωτόπουλο / Υπουργείο Εθνικής Αμύνης» (βλέπε και απόσπασμα από τα ημερολόγια Χριστοφοράκου στον πίνακα δεξιά).
Ως προμηθευτής του C4Ι αλλά και πλειάδας άλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων θα συναντούσε τον υπουργό Αμυνας με ραντεβού που έκλεισε το γραφείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Κοινώς θα πήγαινε «συστημένος» και η συνάντησή του με τον υπουργό Αμυνας θα γινόταν υπό την επίβλεψη του γραφείου Μητσοτάκη. Αν και αυτό δεν είναι κατάντια του πολιτικού συστήματος, τότε τι είναι; Γιατί άραγε ο Μ. Χριστοφοράκος, παντοδύναμος τότε, δεν επέλεξε τον δρόμο της ευθείας επαφής με τον τότε υπουργό Αμυνας, Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο; Γιατί συνάντηση με διαμεσολάβηση και επιστασία;
«Δεν έπρεπε»
Από το αρχείο Χριστοφοράκου που κατασχέθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2009 από τον 4ο ειδικό ανακριτή προκύπτει ένας καταιγισμός αιτημάτων, επαφών, μεσολαβήσεων για να πληρωθούν υποκατασκευαστές της Siemens, όπως η ΔΙΕΚΑΤ κ.ά., από το γραφείο του επίτιμου προέδρου της Ν.Δ. προς τη Siemens. Τα μηνύματα που είναι εγγεγραμμένα το μαρτυρούν, ενώ το περιεχόμενο κάποιων εγείρει πλείστα ερωτήματα. Επί παραδείγματι: Τον Ιανουάριο του 2004 η κ. Σάκη Κυπραίου αφήνει μήνυμα: «Είναι όλα εντάξει». Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές του 2004, στις 18 Μαρτίου, σε άλλο μήνυμα που αφήνει η κ. Κυπραίου γράφεται: «Εκείνο το πράγμα το βρήκε και σας ευχαριστεί πάρα πολύ, δεν έπρεπε».
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Τι αλισβερίσι είναι αυτό του γραφείου Μητσοτάκη με τον Μ. Χριστοφοράκο;
Ο Καραβέλας
Στο μεταξύ, έντονα κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες ότι το περιβάλλον του φυγάδα Χρήστου Καραβέλα, τέως οικονομικού διευθυντή της Siemens, υποστηρίζει πως ο ίδιος επιθυμεί να εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή, εάν προηγουμένως έχει υιοθετηθεί από τη Βουλή η ευνοϊκή νομοθετική ρύθμιση για την ποινική μεταχείριση όσων προβούν σε αποκαλύψεις με στοιχεία για πράξεις διαφθοράς πολιτικών και κρατικών λειτουργών.
Ο Χ. Καραβέλας είναι προφανές ότι θέλει να εξασφαλίσει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση, καθώς τον βαρύνουν κακουργηματικού τύπου κατηγορίες (δωροδοκία, ξέπλυμα χρήματος κ.ά.) και διαμηνύει ότι θα μιλήσει, τουλάχιστον για όσα ο ίδιος διαχειρίστηκε ακόμα και μετά την αποχώρησή του από τη Siemens (έγινε το 1997), καθώς φαίνεται ότι διατήρησε και χειρίστηκε ποσά που είχαν εγκριθεί από τη μητρική για δωροδοκίες.
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: