Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΣΑΡΚΟΖΙ ΣΤΙΣ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ


Απο ΤΟ ΒΗΜΑ Οnline

Το Παρίσι θα επισκεφθεί την Κυριακή 7 Μαρτίου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί...


Η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στο Παρίσι θα γίνει δύο μέρες μετά τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

«Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα επισκεφθεί το Παρίσι στις 7 Μαρτίου για να συναντηθεί το απόγευμα με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί» ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου.

Η «έκτακτη» μετάβαση του πρωθυπουργού στο Παρίσι εκλαμβάνεται ως προσπάθεια να εξασφαλιστεί η στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη διάσωση της οικονομίας της χώρας.

Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με την καγκελάριο της Γερμανίας την Παρασκευή -συνάντηση που έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών συζητήσεων και προβλέψεων για το τι θα ανακοινωθεί αμέσως μετά- στον απόηχο των νέων σκληρών μέτρων που αποφασίστηκαν για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη συνάντηση με την Ανγκελα Μέρκελ, ο Γιώργος Παπανδρέου έστειλε στενό συνεργάτη του στο Βερολίνο για συνομιλίες με Γερμανούς αξιωματούχους.

Πολύ πιθανό θεωρείται πως μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση, ο κ. Παπανδρέου και η Γερμανίδα καγκελάριος θα ανακοινώσουν κάποιες πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση του δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου.

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: