Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Η επαναφορά δημιουργίας νεοφεουδαρχικών εργασιακών σχέσεων πρέπει να σταματήσει...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ AΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΑΣΟΚ
Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ παίρνει αναγκαστικά το σκληρότερο πακέτο μέτρων και φαίνεται να οδηγεί αναπόφευκτα σε φτώχεια και εξαθλίωση το μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού λαού. Η δε ευχή του Όλι Ρεν στα ελληνικά “καλό κουράγιο”, επισφραγίζει τις πολιτικές που οδηγούν πιθανώς, στη στήριξη του ευρωπαϊκού νομίσματος, αλλά θα εξοντώσουν τους λαούς της Ευρώπης.
Η περικοπή δώρων, επιδομάτων και συντάξεων θα εξαντλήσουν και τα τελευταία αποθέματα υπομονής και στοιχειώδους διαβίωσης του ελληνικού λαού. Αύξηση των συντελεστών του Φ.Π.Α θα οδηγήσει την πραγματική οικονομία σε ύφεση και στην δημιουργία μονοπολίων που θα εκμεταλλεύονται τον λαό. Πάγωμα των αυξήσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σημαίνει αύξηση του κεφαλαίου και δημιουργία νέων κολίγων.
Η επαναφορά δημιουργίας νεοφεουδαρχικών εργασιακών σχέσεων πρέπει να σταματήσει και η κυβέρνηση να απαντήσει με συνέπεια και αποτελεσματικότητα στην κρίση που διέρχεται η χώρα. Η κρίση δεν απαιτεί μόνο μείωση του ελλείμματος αλλά και σταθερό οικονομικό πρόγραμμα που θα οδηγήσει στην οικονομική ανάπτυξη. Η χώρα χρειάζεται νέο πολιτικό και παραγωγικό μοντέλο, όπου τα βάρη δεν θα είναι μονομερή και θα εγγυούνται την υπεράσπιση ενός δημόσιου αγαθού υπέρ του συνόλου του.
Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ στις κρίσιμες αυτές συνθήκες και αναλογιζόμενη τις ιστορικές ευθύνες των σοσιαλιστικών μας ιδεών θα αγωνίζεται πάντα σθεναρά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού και το εθνικό συμφέρον της χώρας. Το αίμα που θα χύσει ο ελληνικός λαοός οφείλει να το εισπράξει σε συγκεκριμένη προοπτική βελτίωσης και όχι σε αόριστες υποσχέσεις και ευχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: