Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ...


Το πακέτο των νέων οικονομικών μέτρων οριστικοποιείται σήμερα στη Βουλή με την κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ενώ... ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα ενημερώσει τους δημοσιογράφους. Τα νέα μέτρα αναμένεται να ακακοινωθούν λίγο μετά τις 11:00.
Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τους προέδρους της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας ΓΣΕΕ , της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων ΑΔΕΔΥ , της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), της Εθνικής Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ΣΕΒ.
«Την ώρα που ο πρωθυπουργός ανακοινώνει μέτρα σε βάρος της εργατικής τάξης (σφαγιάζοντας τα δικαιώματά της) οι συνέταιροι της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, οι ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, συναντιούνται μαζί της. Προστρέχουν οι πρόθυμοι για να στηρίξουν την αντιλαϊκή πολιτική, για να δώσουν γη και ύδωρ», σχολίασε το ΠΑΜΕ.
Χθες κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός διακήρυξε την απόφασή του να λάβει όσα κι όποια μέτρα είναι αναγκαία για τη σωτηρία της πατρίδας από την επαπειλούμενη χρεοκοπία.
O πρωθυπουργός αποσαφήνισε ότι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν το μεσημέρι «σηματοδοτούν μια ανατροπή ακόμη και με όσα πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ, ιδεολογικά και πολιτικά», τόνισε την απόφασή του «να μη λιποτακτήσει» και να προειδοποιήσει ότι «μια λεπτή γραμμή χωρίζει το σήμερα, το τώρα, από την ημέρα που θα ζητήσουμε ένα ακόμη δάνειο από τους πιστωτές μας και θα βρούμε πόρτες κλειστές ή δυσβάσταχτα επιτόκια».
Ο κ. Παπανδρέου έθεσε σε αναστολή τα προεκλογικά προτάγματα του ΠΑΣΟΚ, καθώς η οδυνηρή πραγματικότητα επιβάλλει «σκληρά, αλλά αναγκαία μέτρα, καθώς αυτό που μας απειλεί πρωταρχικά δεν είναι η ύφεση, αλλά κάτι ακόμη χειρότερο. Να βρεθούμε σε αδυναμία δανεισμού, ασφυξία πληρωμών για μισθούς και συντάξεις».
Με κριτική διάθεση για το παρελθόν και χωρίς εξαιρέσεις, ουσιαστικά κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τους πολίτες να θέσουν τέλος στο μεταπολιτευτικό μοντέλο πολιτικής στάσης - συμπεριφοράς και ενός ιδιωτικού και δημόσιου ήθους που οδήγησε τη χώρα σε πλήρη ανυποληψία και την κοινωνία σε κατάρρευση.

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: