Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Τρισέ: “Δεν είναι κατάλληλη λύση το ΔΝΤ για την Ελλάδα”

κανοποιημένη η ΕΚΤ από τα μέτρα


Ικανοποιημένος δηλώνει ο διοικητής της ΕΚΤ από τα μέτρα που εξήγγειλε η ελληνική κυβέρνηση και πεπεισμένος πως οι προσπάθειες της χώρας μας να αντιμετωπίσουν την κρίση θα ευοδωθούν πολύ σύντομα.

Ο Ζαν Κλοντ Τρισέ δεν θα μπορούσε παρά να κάνει ειδική μνεία στην ελληνική οικονομία και στα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε πριν από μόλις 24 ώρες η κυβέρνηση και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις. Χαρακτήρισε μάλιστα τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης «αξιόπιστες, σημαντικές και πειστικές».

Ο μεσιέ Τρισέ όμως είχε κι άλλα να ... απαντήσει, προς πάσα κατεύθυνση μάλιστα!

Το ... μήνυμα Τρισέ προς την Αθήνα και δη προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου που ευθέως «προειδοποίησε» χθες του Ευρωπαίους εταίρους μας πως εάν δεν μας παράσχουν βοήθεια τότε η εναλλακτική της Ελλάδας είναι η προσφυγή της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ήταν η επωδός του: «δεν θα ήταν κατάλληλη κίνηση να αποταθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ για βοήθεια».

Το μήνυμα του Ευρωπαίου κεντρικού τραπεζίτη προς τις αγορές και τους «κερδοσκόπους» επίσης σαφές: «είναι "παράλογες" οι υπόνοιες ότι η Ελλάδα μπορεί να εγκαταλείψει το ευρώ».

Και τέλος, ο μεσιέ Τρισέ είχε κι ένα μήνυμα προς τη γερμανική κυβέρνηση και όποιον άλλο αντιτίθεται στην προοπτική η ΕΕ να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, ή όποια άλλη χώρα της Ευρωζώνης χρειαστεί κάτι ανάλογο στο μέλλον. Είπε λοιπόν ο διοικητής της ΕΚΤ ότι «τα κράτη της ευρωζώνης θα αναλάβουν συντονισμένη δράση, εάν κριθεί απαραίτητο κάτι τέτοιο για την σταθερότητα της Ένωσης και του ευρώ».

Ακούει το Βερολίνο ..;
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: