Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Υπέρ του «Νομικού Κτηματολογίου» ο Χ. Παμπούκης



"ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΟΤΙΚΟ"


Την ανάγκη θέσπισης «Νομικού Κτηματολογίου» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, χαρακτηρίζοντας το νομοθετικό περιβάλλον στην Ελλάδα, χαοτικό με νομοθεσία διάσπαρτη, δυσεύρετη, κατά παραπομπήν, διαρκώς τροποποιούμενη και απηρχαιωμένη...



...πράγμα που, σύμφωνα με τον υπουργό κάνει δύσκολη την προσπάθεια ανεύρεσης και ερμηνείας της ισχύουσας νομοθεσίας.

Ο Χ. Παμπούκης σημείωσε την έλλειψη κοινής πρακτικής στα Υπουργεία για τη διεκπεραίωση νομοθετικών θεμάτων, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει σταθερό σημείο ανά Υπουργείο, στο οποίο να ανατίθεται η ενσωμάτωση μιας κοινοτικής οδηγίας, δεν υπάρχει σταθερή διαδικασία σε όλα τα Υπουργεία για την παρακολούθηση κοινοτικών οδηγιών στο πολύ σημαντικό στάδιο της νομοπαρασκευής τους.

Ο υπουργός Επικράτειας κατέθεσε δέσμη 17 προτάσεων για τον περιορισμό της πολυνομίας, η οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την ανασυγκρότηση της ΚΕΚ ως Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης και Ηλεκτρονικής Νομοθεσίας (ΚΕΚΗΝ), τη δημιουργία μόνιμης επιτροπής αναμόρφωσης του δικαίου στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και τη σύσταση σε κάθε Υπουργείο μίας και μόνο διαρκούς νομοπαρασκευαστικής επιτροπής.

troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: