Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Να μειωθεί η χρηματοδότηση των κομμάτων...

Ταμεία από δω για την πατρίδα, άνθρωποι του μόχθου από κει όπως η Νάνα Μούσχουρη, που δίνουν το μισθό τους στον Πρωθυπουργό, αλλά τα κόμματα αφασία.

Η χρηματοδότηση των κομμάτων που ως γνωστό χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό για να επηρεάζει τη συνείδηση των φορολογουμένων πριν από εκλογές με μέσον τα χρήματα που οι ίδιοι έχουν πληρώσει, στοιχίζουν σε ετήσια βάση περίπου 60 εκατ. ευρώ! Τη μερίδα του λέοντος, πάνω από 50 εκατ. το χρόνο, εισπράττουν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.
Θα περίμενε κανείς ότι...

μέσα σε αυτή την εκτεταμένη δυστυχία που απλώνεται, τα κόμματα θα έκαναν μια κίνηση, και θα ζητούσαν από τον εαυτό τους να μειωθεί αυτή η χρηματοδότηση κατά 50% για παράδειγμα, για να εξοικονομήσουν έτσι 30 εκατ. ευρώ το χρόνο. Και τους τόκους τους βεβαίως. Γιατί και αυτά δανεικά είναι και θα τα πληρώνουν οι σημερινοί τρόφιμοι των παιδικών σταθμών.
Τσιμουδιά όμως ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε Ν.Δ., ούτε ΚΚΕ, ούτε ΛΑΟΣ, ούτε ΣΥΡΙΖΑ. Ξεχάσαμε βέβαια να σας πούμε μια πολύ απλή, αλλά ουσιώδη τεχνική λεπτομέρεια. Όλοι αυτοί χωρίς καμία εξαίρεση είχαν φροντίσει να προβούν σε μια μεγάλη αθλιότητα. Λίγο πριν από τις εκλογές του 2009. Είχαν λοιπόν προλάβει να προεισπράξουν τις χρηματοδοτήσεις τους, αν έχετε το θεό σας, μέχρι το 2016!
Όποιος τώρα πει ότι να υπάρξει μείωση της χρηματοδότησης για την περίοδο μετά το 2016, θα πρέπει να ανακηρυχθεί ως ο καραγκιόζης της 10ετίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: