Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

“Τέλειωσε η κρίση για την Ελλάδα” λέει ο Ρομάνο Πρόντι

Επικριτικός, ακόμη, ο Μπαρόζο για την χώρα μας

Εντύπωση προκαλεί η συνεχιζόμενη "ασυμφωνία" μεταξύ κορυφαίων Ευρωπαίων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές της.

Κατά τη διάρκεια της ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο τόνισε ότι η Κομισιόν κάνει «ό,τι μπορεί» για να διασφαλίσει την σταθερότητα στις 16 χώρες της ευρωζώνης, δείχνοντας εμμέσως την δυσπιστία του (;) αναφορικά με το εάν και το πως θα καταφέρει η Ευρωζώνη να αντιπαρέλθει προβλημάτων τόσο σοβαρών όσο το ελληνικό.

Και ειδικά για την Ελλάδα, ίσως και επειδή ήδη το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών απέστειλε ήδη στην Κομισιόν την «έκθεση» προόδου του Προγράμματος Σταθερότητας όπου και τονίζει ότι η Ελλάδα αντέδρασε άμεσα και πάντως γρηγορότερα από τα χρονικά περιθώρια που της επέβαλλαν οι εταίροι της, ο σενιόρ Μπαρόζο εμφανίστηκε έως και «ειρωνικός» λέγοντας ότι ο ίδιος δεν πιστεύει πως «οι κερδοσκόποι προκάλεσαν στην Ελλάδα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά οι υπερβολικές δαπάνες των Αθηνών».

Εντελώς διαφορετική ήταν η άποψη του προκατόχου του κυρίου Μπαρόζο. "Η κρίση στην Ελλάδα έχει ολοκληρωθεί", δήλωσε ο πρώην προέδρος της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι, σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Ο οποίος εμφανίστηκε εξαιρετικά αισιόδοξος όχι μόνο για τις προοπτικές της χώρας μας, αλλά και για το σύνολο της Ευρωζώνης.

Χαρακτηριστικά ο κύριος Πρόντι τόνισε ότι κατά την άποψή του τα «προβλήματα για την Ελλάδα τελείωσαν» για να συνεχίσει λέγοντας ότι δεν βλέπει και κάποια άλλη «προβληματική περίπτωση» στην Ευρώπη.

Ούτε Ισπανία, ούτε Πορτογαλία, Βρετανία, Ιρλανδία δεν δείχνουν να τον απασχολούν, σε σημείο ώστε να καταλήξει στη συνέντευξή του λέγοντας πως ο ίδιος δεν πιστεύει ότι η Ευρωζώνη και το ευρωνόμισμα «θα καταρρεύσει ή θα υποφέρει περαιτέρω εξαιτίας της Ελλάδας».
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: