Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Γ. Πεταλωτής «Ανοικτός ο δρόμος για ΔΝΤ»

Στροφή 180 μοιρών από την κυβέρνηση

Ανοικτό το ενδεχόμενο για προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μη επιθυμητής στήριξης από το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ.

«Η προσφυγή στο ΔΝΤ είναι μια δυνατότητα που δεν αποκλείουμε, με δεδομένο πως όταν χρειαστεί θα πρέπει να δανειστούμε με τους όρους και τις συνθήκες που αρμόζουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα», δήλωσε ο κυβερνητικός απαντώντας. Πρόσθεσε ωστόσο πως «οι Ευρωπαίοι εταίροι αναγνώρισαν τις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση και διατύπωσαν τη βεβαιότητά τους ότι με το ΠΣΑ και τις πρόσθετες αποφάσεις που έλαβε, βρίσκεται στη σωστή πορεία για τη μείωση του ελλείμματος κατά 4% το 2010».

Ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε ως «εξαιρετικά σημαντικό» το γεγονός ότι για πρώτη φορά τέθηκε ζήτημα δημιουργίας ευρωπαϊκού μηχανισμού για την αντιμετώπιση παρόμοιων κρίσεων. Επίσης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν ζήτησε οικονομική βοήθεια, αλλά πολιτική στήριξη και πως εκείνο που την ενδιαφέρει είναι να δανείζεται με τους όρους που το κάνουν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει ακόμα το Συμβούλιο Κορυφής, την επόμενη εβδομάδα και ότι «συνεπώς υπάρχει για περαιτέρω εξειδίκευση των αποφάσεων της στήριξης της χώρας».

Ακόμα, τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μη δεχτεί ξανά να δανειστούμε με αυτούς τους όρους που δανειστήκαμε έως σήμερα».
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: