Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Ανανεωτική Πτέρυγα: Σοβαρό λάθος η άρνηση συμμετοχής του ΣΥΝ στη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

ΑΘΗΝΑ 09/05/2010

nooz.gr
Την αντίθεσή της εκφράζει η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ, κάνοντας λόγο για «σοβαρό λάθος».
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η άρνηση του προέδρου του ΣΥΝ «δίνει την εικόνα μιας αριστεράς που φυγομαχεί, δεν έχει εμπιστοσύνη στις θέσεις της, στην αντοχή τους στο διάλογο, ειδικά στην κρίσιμη στιγμή που περνά η χώρα με την επιβολή των μονόπλευρων οικονομικών μέτρων. Την ώρα που οι αγώνες των εργαζομένων και οι κινητοποιήσεις τους βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη».

«Ιδιαίτερα, μετά τη δολοφονία των τριών εργαζομένων, η άρνηση συμμετοχής στη σύσκεψη δίνει επιχειρήματα σε όσους επιδιώκουν να καλλιεργηθεί η εικόνα μιας αριστεράς που υποτιμά την έκρηξη της βίας και την αφήνει εκτεθειμένη στις συκοφαντικές επιθέσεις των αντιπάλων της», τονίζει.

Ταυτόχρονα, σημειώνει ότι «η πρωτοφανής κοινοβουλευτική μεθόδευση αλλαγής ψηφισμένου νομοσχεδίου, δε δικαιολογεί την απόφαση αποχής», καθώς «στην κορυφαία σύσκεψη η ηγεσία του ΣΥΝ θα είχε τη δυνατότητα να θέσει όλα τα ζητήματα που αφορούν τις εξαιρετικά κρίσιμες εξελίξεις για τον τόπο».

«Η διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής, η τυφλή βία, οι θεσμοί που πλήττονται, το όλο οικονομικό πρόβλημα και οι προτάσεις διεξόδου θα ήταν η δική μας ατζέντα. Θα μπορούσε επίσης να τεθεί και να καταδικαστεί η κοινοβουλευτική εκτροπή της Παρασκευής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: