Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Πυρά Παναγιωτακόπουλου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivrXKHG_yKoa4-S5GQx_IdANtfHLvVF9-MGwmy1imoaTvKi3Tc8JR5z2mvom1K6GGMewvJPzAoLR6i1II9SaRxulOUFNDnvsNfwFuSXjfs6SmnxrK5QUB_nJmtqXNdXgXtrVnl5IpmleiF/s1600/pasok.jpgnooz.gr
Αντίθετος με την απαίτηση να παραδώσουν τις έδρες τους οι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Σ. Σακοράφα, Γ. Δημαράς, Β. Οικονόμου) που ψήφισαν «παρών» στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για τα οικονομικά μέτρα, είναι ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

«Διαφωνώ ριζικά να ζητάνε τις έδρες, τις έδρες τις δίνει ο λαός», είπε ο κ. Παναγιωτακόπουλος και σημείωσε: «Οι τρεις βουλευτές, όπως άλλωστε ορίζει και το Σύνταγμα, ψήφισαν κατά συνείδηση και πάντως μέσα στις αρχές του ΠΑΣΟΚ, τις θέσεις και τις προγραμματικές του δηλώσεις. Συνεπώς, δεν καταψήφισαν την κυβέρνηση. Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ δεν σφυρηλατείται μέσα από πειθαρχικά μέτρα. Αλλού είναι το πρόβλημα».

Στην ομιλία του σε εκδήλωση της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» του ΠΑΣΟΚ, στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Παναγιωτακόπουλος είπε ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή-Αλογοσκούφη-Παπαθανασίου παρέλαβε προβλήματα και οδήγησε τη χώρα στο χάος και την καταστροφή. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι άμοιρη ευθυνών. Παρέλαβε μία βόμβα και η ίδια άναψε το φιτίλι. Υποσχέθηκε εγγύηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων και των κοινωνικών τους δικαιωμάτων και θεσπίζει καθεστώς φτώχειας και ανασφάλειας».

Πρότεινε στην κυβέρνηση να επιδιώξει αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά σημείωσε πως «αυτό προϋποθέτει κυβέρνηση με ανάστημα και όχι λογιστές... και άκαπνους πολιτικούς. Θυμηθείτε τον Ανδρέα Παπανδρέου και τα ΜΟΠ».

Επισήμανε ότι χρειάζεται ένα γενικό προσκλητήριο όλων των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ για να συζητήσουν πως θα βγει η χώρα από την κρίση, με το ΠΑΣΟΚ ενωμένο και δυνατό και παρατήρησε: «Σήμερα ΄΄αποθεώνουμε΄΄ τις λογικές του Ανδριανόπουλου και του Μάνου και ξεγυμνώνουμε από πολιτικά επιχειρήματα ένα κόμμα που υπηρέτησε τον λαό. Σήμερα κάποιοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού επέλεξαν για το ΠΑΣΟΚ μια πορεία αυτοκτονική».

Στην ίδια εκδήλωση, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Τζουμάκας είπε ότι δεν βρήκε υπουργό, βουλευτή ή στέλεχος του Κινήματος που να είναι ευχαριστημένοι με τα οικονομικά μέτρα.

Επισήμανε ότι υπάρχει μια «ακατάσχετη προπαγάνδα» και «κινδυνολογία» για να τρομοκρατηθεί ο κόσμος και να αποδεχθεί τα μέτρα.

Χαρακτήρισε «καραμέλα» τα περί «χρεοκοπίας» της Ελλάδας, λέγοντας ότι το 75% των ελληνικών ομολόγων τα κατέχουν γαλλικές, γερμανικές και ελβετικές Τράπεζες, οι οποίες δεν πρόκειται να αφήσουν να χρεοκοπήσει η χώρα, διότι θα χάσουν περίπου 250 δις. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: