Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας...


Της Ζέφης Δημαδάμα
Γραμματέα Τομέα Γυναικών ΠΑΣΟΚ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας (09-05-2010) θα ήθελα να σημειώσω ότι η μητέρα του 21ου αιώνα διεκδικεί να είναι εργαζόμενη, μορφωμένη, πολιτικοποιημένη και ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών μέσα αλλά και έξω από την οικογένεια.
Οι μητέρες και ιδιαίτερα οι εργαζόμενες μητέρες είναι σήμερα στη χώρα μας όπως και στις περισσότερες χώρες ένα από τα πρώτα θύματα της οικονομικής κρίσης. Η επιδείνωση της θέσης της μητέρας και της οικογένειας αποτελεί πλήγμα και κίνδυνο για την κοινωνική συνοχή και απαιτείται να πρωτοστατήσουμε όλοι, με δράσεις, και προτάσεις στην στήριξη της. Παρά τα δύσκολα οικονομικά μέτρα που ελήφθησαν, συνεχίζουμε να...
υπερασπιζόμαστε και να διεκδικούμε δυναμικά, στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, την εξισορρόπηση της επαγγελματικής οικογενειακής και κοινωνικής ζωής των γυναικών με την άμεση εφαρμογή πολιτικών, μέτρων και την υλοποίηση υποδομών και που θα στηρίζουν την γυναίκα, την εργαζόμενη, τη μητέρα, την οικογένεια.
Ως Τομέας Γυναικών ΠΑΣΟΚ αναλάβαμε την πρωτοβουλία να αφιερώσουμε τη φετινή παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας στην Αγγελική Παπαθανασοπούλου πού έχασε της ζωή της μαζί με το αγέννητο παιδί της κατά την διάρκεια της δολοφονικής εμπρηστικής επίθεσης στην Τράπεζα στην οδό Σταδίου, όπου έχασαν επίσης τη ζωή τους άλλοι δύο νέοι εργαζόμενοι συνάνθρωποί μας. Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την δολοφονική επίθεση, ζητούμε την άμεση σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: