Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Στο Υπουργικό Δευτέρα το νέο ασφαλιστικό

nooz.gr
Στο Υπουργικό Συμβούλιο θα παρουσιάσει το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος το νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, ενώ αμέσως μετά την έγκρισή του θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Σε συνέντευξή του στη Real News αναφέρει ότι με το νομοσχέδιο θα προβλέπεται ότι στο δώρο των συντάξεων μέχρι 700 ευρώ θα προστίθενται 200 ευρώ, προκειμένου να ανακουφιστούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

«Αξιολογήθηκε θετικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που είχα υποσχεθεί στον πρωθυπουργό, στην κυβέρνηση και τους πολίτες ότι θα επιτύχω. Έως τώρα τα έχω καταφέρει. Κάνουν πολιτικό και προσωπικό κακό τα ψέματα που διακινούνται από δήθεν επαΐοντες στην τηλεόραση. Λένε ξεδιάντροπα ψέματα. Δεν βλέπω την ώρα να γίνει το Υπουργικό Συμβούλιο για να βγω στη Βουλή και τα Μέσα να διαψεύσω τις Κασσάνδρες», δηλώνει.

Ο υπουργός Εργασίας τονίζει ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν τα καταφέρει να σώσει τη χώρα, το πολιτικό σύστημα με τη σημερινή του μορφή θα παύσει να υπάρχει.

Παραδέχεται καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος για την ανάπτυξη, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο. Θεωρεί ότι είναι επόμενο τα επώδυνα μέτρα να δημιουργούν ρήγματα στην κοινωνική βάση του κυβερνώντος κόμματος.

Επίσης, εκτιμά ότι δεν πρέπει να παραιτηθούν από βουλευτές οι τρεις διαγραφέντες της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ούτε να διαγραφούν από το Κίνημα.

Ακόμη, τονίζει ότι η Ντόρα Μπακογιάννη ψήφισε με κριτήριο τις ανάγκες του τόπου και τη συνείδηση της και σημειώνει ότι έκανε η ίδια προσπάθειες αξιοποιώντας τις διεθνείς της σχέσεις να ψηφίσουν Κοινοβούλια της ΕΕ την οικονομική στήριξη της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: