Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Βγάζουν τώρα τα ακίνητά του στο σφυρί



Στο σφυρί θα βγάλει το υπουργείο Οικονομικών την ακίνητη περιουσία του Τόλη Βοσκόπουλου, εξαιτίας των οφειλών ύψους 5,5 εκατ. ευρώ στην Εφορία από φόρους εισοδήματος, πρόστιμα και προσαυξήσεις...


Αυτό προαναγγέλλει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «θα δώσει οδηγίες στην αρμόδια ΔΟΥ για τις άμεσες ενέργειες προς αναγκαστική είσπραξη των απαιτήσεων μέσω πλειστηριασμών». Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου έδωσε εντολή για τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη «διερεύνηση τυχόν παραλείψεων», καθώς η εκκρεμότητα του κ. Βοσκόπουλου έναντι της Εφορίας μετρά ούτε λίγο ούτε πολύ 17 ολόκληρα χρόνια. «Ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση μεγαλοοφειλέτη», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο κ. Βοσκόπουλος οφείλει στην Εφορία από φόρους εισοδήματος 3,169 εκατ. ευρώ, στα οποία προστίθενται προσαυξήσεις 2,315 εκατ. ευρώ και τέλη 17.365 ευρώ. Για τον λόγο αυτό, η αρμόδια Εφορία έχει εγγράψει πέντε υποθήκες σε ακίνητά του και έχουν ήδη ασκηθεί και δύο ποινικές διώξεις για χρέη προς το Δημόσιο κατά τα έτη 2006 και 2009, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμα εκδικασθεί λόγω αναβολών στα δικαστήρια. Παράλληλα η Εφορία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, έχει προβεί στη δέσμευση ακινήτων του κ. Βοσκόπουλου.

Το υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζει ότι «προφανώς δεν υπήρξαν επαρκή» τα μέτρα που είχαν ληφθεί για την είσπραξη της μεγάλης αυτής οφειλής. Το θέμα του κ. Βοσκόπουλου είχε ανακινηθεί από το 1993, από τον τότε υφυπουργό Οικονομικών και νυν γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλο. Εκτοτε, όπως επισημαίνουν εφοριακοί, μέσω της κλασικής- για τους περισσότερους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου- μεθόδου της προσφυγής στη Δικαιοσύνη και των διαρκών αναβολών, το χρέος παρέμενε στα χαρτιά. Παρά την εγγραφή υποθήκης σε ακίνητα του γνωστού τραγουδιστή, η αρμόδια Εφορία δεν προέβη σε πλειστηριασμό των ακινήτων για την εξόφληση του χρέους και η περίπτωση δεν είναι η μοναδική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του κ. Βοσκόπουλου και μέχρι χθες υφυπουργός Πολιτισμού Α. Γκερέκου, είχε προχωρήσει σε διαχωρισμό χρεών έναντι του συζύγου της στην Εφορία. Οπως λένε εφοριακοί, πρόκειται για μια συνηθισμένη διαδικασία κυρίως μεταξύ συζύγων σε διάσταση, σύμφωνα με την οποία η Εφορία, κατόπιν σχετικής αίτησης, δέχεται ξεχωριστή εξόφληση των φόρων που αναλογούν στο ζευγάρι, όπως επιμερίζονται στην κοινή φορολογική δήλωση.

tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: