Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Τον Ιούλιο η πρώτη αξιολόγηση προόδου

.nooz.gr
Την πορεία της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού και τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί για τη μείωση του ελληνικού δημοσιονομικού ελλείμματος παρουσίασε στους ευρωπαίους ομολόγους του ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, ενημέρωσε τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ότι με τη νομοθέτηση των μέτρων που αφορούν στη μείωση των μισθών και των συντάξεων του δημοσίου, καθώς και με την αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης, επιτυγχάνεται μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας, κατά 41,8%.
Δηλώσεις Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, λίγο μετά τη λήξη του Συμβουλίου Eurogroup, τόνισε ότι το Συμβούλιο επιβεβαίωσε την ετοιμότητα των χωρών της ευρωζώνης να διαθέσουν το πρώτο μέρος των διμερών συντονισμένων δανείων προς την Ελλάδα.

"Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν πιστεύουμε ότι η Ελλάδα δεν θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και απορρίπτουμε όσα έχουν γραφεί στα ΜΜΕ σχετικά με αυτό το ζήτημα. Φυσικά θα παρακολουθούμε πολύ στενά όλες τις εξελίξεις στην Ελλάδα", ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: