Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Προτάσεις Παπανδρέου για καλύτερη ρύθμιση των αγορών

Επαφές και με ηγέτες της Λατινικής Αμερικής

protothema.gr
Με δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έκανε γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της 6ης Συνόδου Κορυφής χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Λατινικής Αμερικής παρουσίασε προτάσεις για ρύθμιση των αγορών.

Οι προτάσεις αυτές είχαν τη βάση τους στο πλαίσιο προτάσεων που είχε κατατεθεί από την κ. Μέρκελ, τον κ. Σαρκοζί, τον κ. Γιούνκερ και τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου προκείμενου οι αγορές να μην μπορούν να αιχμαλωτίσουν την πολιτική ζωή.

Στόχος των προτάσεων είναι να κυριαρχήσει η πολιτική αλλιώς θα υπάρξει ο κίνδυνος να πάμε σε ένα κόσμο με μεγάλη ρευστότητα, είπε ο πρωθυπουργός.

Οι προτάσεις αυτές αφορούν στα παράγωγα, στην αδιαφάνεια και στους κανόνες λειτουργίας των τραπεζών. Ο πρωθυπουργός θέλησε να κάνει κατανοητό ότι το ζήτημα δεν είναι ελληνικό άλλά ευρύτερο.

Ο κ. Παπανδρέου είχε πολλές συναντήσεις με ηγέτες χωρών της λατινικής Αμερικής και προς το τέλος της ημέρας συναντήθηκε συγκεκριμένα με τους ηγέτες των χωρών του Μεξικού, της Αργεντινής και της Βραζιλίας.

Ειδικότερα με τον Λούλα συζήτησαν ότι πρέπει να λάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ως προς την κατεύθυνση ρύθμισης των αγορών και μάλιστα ο κύριος Λούλα τον προσκάλεσε για άλλη μια φορά στη Βραζιλία.

Ο πρωθυπουργός επίσης συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Νταγίπ Ερντογάν και συζήτησαν θέματα που αφορούν στις συμφωνίες της Τουρκίας με το Ιράν για την εκμετάλλευση του ουρανίου για ειρηνική χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: