Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας επισκέφθηκε ο Ευ. Βενιζέλος

nooz.gr
Το ναύσταθμο της Σαλαμίνας επισκέφθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος όπου ενημερώθηκε για το σύνολο των δραστηριοτήτων του Αρχηγείου Στόλου καθώς και για τις αρμοδιότητες της διεύθυνσης διοικητικής μέριμνας του Πολεμικού Ναυτικού.

Επίσης επισκέφθηκε την πυραυλάκατο Ρούσσεν και τη φρεγάτα Σαλαμίς η οποία επέστρεψε τον προηγούμενο μήνα από την Σομαλία όπου μετείχε στην επιχείρηση ATALANTA κατά της πειρατείας.

Στην ομιλία του στο πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επιχειρησιακές επιδόσεις του Πολεμικού Ναυτικού σε ευρωπαϊκό και νατοϊκό επίπεδο.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επανέλαβε ότι μια οριστική βιώσιμη λύση στο Κυπριακό όπως και η άρση των εντάσεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι η μόνη ασφαλής μέθοδος για να αλλάξει ριζικά το κλίμα στις διμερείς μας σχέσεις.

Τέλος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε ότι "προσπαθούμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την περιορισμένη μείωση των αποδοχών όπως και στα παράπλευρα προβλήματα που σχετίζονται με το υπηρεσιακό καθεστώς, τις τοποθετήσεις, τις μεταθέσεις κλπ .

Επίσης δήλωσε ότι το επίδομα για τις ημέρες εκτός έδρας πρέπει να αναγνωριστεί ως τέτοιο ενώ για τα προβλήματα που υπάρχουν στο στρατιωτικό προσωπικό τόνισε, εδώ είμαστε προσπαθούμε να ανταποκριθούμε. Σημασία έχει να διατηρούμε την ψυχραιμία μας και την ελπίδα μας ψηλά. Αυτό έχει κλονιστεί τον τελευταίο καιρό στην ελληνική κοινωνία και αυτό πρωτίστως έχουμε υποχρέωση να αποκαταστήσουμε.

Πρέπει να έχουμε αισιοδοξία να ξεπεράσουμε τη μιζέρια, να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και βέβαια να πειστούμε ότι υπάρχει μια εθνική αφήγηση η οποία έχει αρχή, μέση και τέλος.

Τον κ. Βενιζέλο συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: