Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Στη Βουλή δικογραφία σε βάρος του Δημ. Ρέππα...


...για τις άγονες γραμμές της αεροπλοΐας, ύστερα από καταγγελίες Βγενόπουλου!

Στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθεί αν προκύπτει το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, αποστέλλεται η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση των άγονων γραμμών της αεροπλοΐας, μετά από έρευνα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Παρασκευά Αδάμη.
Η προκαταρκτική εξέταση διενεργήθηκε με αφορμή καταγγελίες του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου τον περασμένο Νοέμβριο. Σύμφωνα...
με τον κ. Βγενόπουλο, ενώ η Olympic Air είχε καταθέσει - ενόψει του διαγωνισμού για τις άγονες γραμμές - συμφέρουσα πρόταση για 16 από τις συνολικά 24 γραμμές, τελικά οι 15 δόθηκαν σε άλλες εταιρείες, χωρίς να ληφθούν - όπως υποστηρίζει- υπόψη ποιοτικά κριτήρια και άλλες προδιαγραφές.
Διευκρινίσεις ζητά ο Δ. Ρέππας
Σε δήλωσή του ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, ανέφερε ότι πληροφορήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους, ωστόσο, μιλώντας με τον Πρόεδρο της Βουλής τον ενημέρωσε, όπως είπε, ότι δεν έχει φθάσει ακόμη στη Βουλή σχετικό έγγραφο.
Ο κ. Ρέππας διερωτάται αν η δικογραφία αυτή στάλθηκε αμελλητί, προκειμένου να ασχοληθεί η ίδια η Βουλή με το θέμα και αν δεν στάλθηκε αμελλητί αλλά διεξήχθη έρευνα και αν στο πλαίσιο αυτής προέκυψαν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα οπότε καλώς αποστέλλεται η σχετική δικογραφία.
Σύμφωνα με τον υπουργό, αν η δικογραφία στάλθηκε όχι αμελλητί (έξι μήνες μετά…) ή στάλθηκε ενώ έγινε εισαγγελική έρευνα αλλά δεν προέκυψαν στοιχεία ευθύνης, τότε μπορεί κάποιος να μιλήσει για κινήσεις που αποσκοπούν στη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο, με την κατάλληλη διαχείριση του θέματος και την ανάδειξή του από γνωστά συστήματα.
Καταλήγοντας ο κ. Ρέππας δηλώνει κατηγορηματικά ότι στην περίπτωση που οποιοσδήποτε δικαστικός λειτουργός ή πολιτικός ισχυρισθεί το παραμικρό για τέτοια θέματα, εκείνος πρώτος απαιτεί την με κάθε τρόπο έρευνα.
Αν όμως, όπως προσθέτει, η όλη κίνηση αποστολής της δικογραφίας γίνεται όχι γιατί προκύπτει θέμα ευθυνών στο πλαίσιο της έρευνας που έγινε, αντιθέτως μάλιστα, αλλά για να προκληθεί σύγχυση τότε παραμένει στο ακέραιο η ευθύνη εκείνων που συνεργούν στη δημιουργία εντυπώσεων με αυτόν τον τρόπο, αυτήν τη στιγμή. Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: