Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Εντός των επόμενων εβδομάδων έτοιμο το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ



Σε λίγες εβδομάδες θα δοθεί στη δημοσιότητα το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ γνωστοποίησε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππας, χαρακτηρίζοντας τον Οργανισμό «πολύπαθο», λόγω της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης...



«Όποιος θα ήθελε να κάνει διατριβή επάνω στους τομείς της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης θα έπρεπε να πάει στον ΟΣΕ», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο ΟΣΕ χρειάζεται ένα νέο μοντέλο στη δομή και τη λειτουργία του. Έκανε επίσης λόγο για επανεξέταση των δρομολογίων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ορισμένα θα καταργηθούν, καθώς αυξάνουν τα χρέη του, τα οποία φτάνουν τα 10 δισ. ευρώ. Ο κ. Ρέππας γνωστοποίησε επίσης ότι θα δοθεί έμφαση στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, καθώς όπως είπε, είναι παρομοίωδης η κακοδιαχείριση.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και σημείωσε ότι θα αξιοποιηθεί το υπάρχον προσωπικό. Όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα μπορούν να αποχωρήσουν και για όσους περισσεύουν θα δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα μετατάξεων σε άλλες θέσεις του δημοσίου, διευκρίνισε.

Αναφερόμενος στην επιβολή προστίμου που επέβαλε η νομαρχία Αττικής στον ΟΣΕ για το σταθμό του προαστιακού στη Μεταμόρφωση, καθώς δεν έχει πάρει ακόμα άδεια, ο κ. Ρέππας έκανε λόγο για βραβείο παραλογισμού του κράτους. Όπως είπε, εκτελέστηκε ένα δημόσιο έργο και μια άλλη υπηρεσία του δημοσίου επιβάλλει πρόστιμο.

Ο υπουργός είπε ακόμα ότι η ΕΡΓΟΣΕ θα επικαλεστεί τα δικά της επιχειρήματα για να αντικρούσει δικαστικά το πρόστιμο και εξέφρασε την ελπίδα ότι σε ένα μήνα το θέμα θα έχει λήξει. Τέλος χαρακτήρισε πληγή για τον ΟΣΕ, τις συνεχείς κλοπές υλικού του Οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: