Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Συνάντηση Λ. Κατσέλη με τους εκπροσώπους της ακτοπλοΐας για θέματα ναυτιλίας



Τους άξονες της πολιτικής του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας σε ό,τι αφορά τη ναυτιλία παρουσίασε σήμερα σε συνάντηση με δημοσιογράφους, η υπουργός Λούκα Κατσέλη και μετά από συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους της ακτοπλοΐας και του σωματείου "τρίαινα" για θέματα του Σκαραμαγκά.

Η κ. Κατσέλη είπε ...
ότι μετά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας οι προτεραιότητες του υπουργείου είναι να δώσει μάχη για την προστασία του καταναλωτή και του πολίτη ενάντια στην ακρίβεια.

Μάχη για την ενεργοποίηση όλων των αναπτυξιακών δυνατοτήτων ως ανάχωμα στην ύφεση. Μάχη για την ομαλή λειτουργία των αγορών με προώθηση του υγιούς ανταγωνισμού ώστε να αρθούν τα αντικίνητρα και να εισέλθουν επιχειρήσεις στις αγορές ώστε να διευρυνθούν οι θέσεις εργασίας.

Αναφερόμενη στη συνάντησή της με εκπροσώπους της ακτοπλοΐας η κ. Κατσέλη είπε ότι συζήτησε την ανάγκη της μείωσης των τιμών των εισιτηρίων ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη δυνατότητα πρόσβασης στα νησιά μας. Οι εκπρόσωποι της ακτοπλοΐας αναφέρθηκαν, όπως είπε, στο υψηλό κόστος των καυσίμων, στις υψηλές κρατήσεις υπέρ τρίτων και στην υποχρεωτική δρομολόγηση για 7,5 μήνες το χρόνο των ταχύπλοων της δεκάμηνης των συμβατικών πλοίων κατά δεύτερο σε ό,τι αφορά την παρουσία της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά η υπουργός είπε ότι από τις συζητήσεις που έχουν γίνει με αυτή εξασφαλίστηκε ότι η παρουσία της δεν θα σταθεί εμπόδιο στην ανάπτυξη του ΟΛΠ.

Αναρτήθηκε από troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: