Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Συνάντηση Γ. Καρατζαφέρη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας





nooz.gr
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ψήφισης των μέτρων, που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Καρατζαφέρης, σε ερώτηση αν θα ψηφίσει στη Βουλή τα μέτρα της κυβέρνησης, είπε ότι «η πολιτική που ακολουθεί τώρα η κυβέρνηση δεν συνάδει με αυτά που έλεγε στο παρελθόν», ενώ άσκησε κριτική στην απόφαση του πρωθυπουργού για σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών μετά τη συμφωνία για τα μέτρα με την «Τρόικα».

«Κάθε διάθεση που θα υπήρχε προς μια κατεύθυνση, αναιρείται με τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε ο κ. Παπανδρέου τα πράγματα», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Αναφερόμενος στη ματαίωση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, είπε ότι «ήταν λάθος κάποιοι που ακύρωσαν τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» και υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε ζητήσει Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών τον Νοέμβριο του 2009 και ο πρωθυπουργός το συγκάλεσε έξι μήνες αργότερα.

«Τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά και πρέπει να πρυτανεύσει η λογική, που επιβάλλει τον διάλογο» είπε. Δήλωσε, δε, ότι συγκινήθηκε από την αναφορά του προέδρου της Δημοκρατίας για την απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους και τόνισε ότι θα το αναφέρει και αύριο στη Βουλή.

Επίσης, ο κ. Καρατζαφέρης εξήρε τη στάση του κ. Παπούλια κάνοντας λόγο για υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ορθό λόγο από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επιπλέον, ζήτησε να υπάρξει σύνεση και αυτοπειθαρχία, «ώστε να μην επιτρέψουμε σε κάποιους να καθοδηγήσουν τα πράγματα σε εξαλότητες, που θα βλάψουν τη χώρα».

Σε ερώτηση για την κατάληψη της Ακρόπολης, ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε ότι «είναι οι ίδιοι, που έδιωξαν από το λιμάνι του Πειραιά ένα κρουαζιερόπλοιο, το οποίο πήγε στα τουρκικά λιμάνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: