Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Συνελήφθη ο επικηρυγμένος «ληστής με τα μαύρα»

Πρόκειται για τον Συμεών Σεϊσίδη

.protothema.gr
Νέους δρόμους στις έρευνες για τις ομάδες ένοπλης βίας και τη σύνδεση τους με το κοινό έγκλημα ανοίγει η σύλληψη του Σίμου Σεισίδη, ενός επικηρυγμένου για συμμετοχή στην ομάδα των «ληστών με τα μαύρα» και πλέον καταζητούμενου Έλληνα.

Η Αστυνομία εξετάζει ως πιο πιθανό σενάριο ο 32χρονος και ο άλλος συλληφθείς να μην ήταν οι δύο ληστές που το βράδυ της Δευτέρας χτύπησαν το Praktiker στον Ταύρο και είτε να αποτελούσαν ομάδα υποστήριξης, είτε να συνελήφθησαν τυχαία μετά τα μπλόκα που έστησαν για τον εντοπισμό των ληστών του καταστήματος.

Όπως και να έχει το σημαντικό για την Αστυνομία είναι ότι ο Σεισίδης, σοβαρά τραυματισμένος βρίσκεται στα χέρια τους και πλέον έχουν πολύτιμα στοιχεία προκειμένου να δουν αν ο άνθρωπος που συμμετείχε στην ομάδα των ληστών με τα μαύρα έχει εμπλοκή στον Επαναστατικό Αγώνα και τη Σέχτα Επαναστατών. Παράλληλα, αναζητούν δύο έως τέσσερα άτομα που φέρονται να αποτελούν την ομάδα του ληστή, ανάμεσα τους τον αδερφό του Μάριο και τον Γρηγόρη Τσιρώνη.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα έρευνες των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο ληστών, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Η βαλλιστική συνεχίζεται τόσο στα δύο συγκεκριμένα όπλα όσο και στο πιστόλι που βρέθηκε στο αυτοκίνητο των ληστών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ, γνωστοποιεί πως ο ένας εκ των δραστών έφερε επάνω του μία χειροβομβίδα, αμυντικού τύπου και ρωσικής προέλευσης, καθώς και ένα πιστόλι, τύπου GLOCK 17 των εννέα χιλιοστών, με φυσίγγιο στη θαλάμη και τρείς γεμιστήρες με 74 φυσίγγια συνολικά.

Ο δεύτερος έφερε ένα πιστόλι, τύπου ZASTAVA CZ 99, των 9 χιλιοστών, με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα των 14 φυσιγγίων.

Η αρχή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι έγινε την Δευτέρα το βράδυ στο κατάστημα Praktiker στην οδό Πειραιώς λίγα λεπτά πριν τις εννέα. Δύο άνδρες οπλισμένοι με πιστόλια, εισέβαλλαν στο κατάστημα και αφού πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έναν φύλακα στο στήθος και χτύπησαν έναν άλλο στο κεφάλι με το κοντάκι, άρπαξαν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν. Οι ληστές βγαίνοντας από το κατάστημα ακινητοποίησαν μια γυναίκα, άρπαξαν το αυτοκίνητο της και χάθηκαν στα στενά της περιοχής.

Η Αστυνομία ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό στο Γκάζι και λίγο αργότερα άνδρες της ΟΠΚΕ ήρθαν τετ – α τετ με το Σεισίδη. Του κάνουν σήμα να σταματήσει για έλεγχο, εκείνος σηκώνει το όπλο και πυροβολεί εναντίον τους, ανταποδίδουν τα πυρά και καταφέρνουν να τον τραυματίσουν στο πόδι. Με μια παράλληλη επιχείρηση που γίνεται στην πλατεία Κεραμικού συλλαμβάνεται ο γνωστός αντιεξουσιαστής Άρης Σειρηνίδης ο οποίος στο παρελθόν είχε προσαχθεί ως ύποπτος για συμμετοχή στη συμμορία των ληστών με τα μαύρα και πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες για οπλοκατοχή και αντίσταση κατά της αρχής ενώ ο Σεισίδής νοσηλεύεται στην εντατική του Ιπποκρατείου νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: