Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Κρίνεται η τύχη του Άκη Τσοχατζόπουλου σήμερα

Μετά την αποκάλυψη του "ΘΕΜΑτος"


protothema.gr
Το ενδεχόμενο της απομάκρυνσής του από το ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση με την πολυτελή βίλα στην οποία διαμένει, αντιμετωπίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ένα από τα ιστορικά και ιδρυτικά στελέχη του Κινήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου και κορυφαίοι υπουργοί, της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, εξετάζουν όλα τα στοιχεία προκειμένου να αποσαφηνιστεί εάν η κατοχή μίας βίλας με αντικειμενική αξία άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ και εμπορική αξία ίσως και πολλαπλάσια, δικαιολογείται από τα εισοδήματα του κ. Τσοχατζόπουλου και της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη, η οποία είναι δημόσιος υπάλληλος.

Η βίλα ως γνωστόν μεταβιβάστηκε στην κα Σταμάτη από off shore εταιρία με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία επίσης αγόρασε το ακίνητο από άλλη off shore με έδρα την Κύπρο.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος έπαψε να είναι βουλευτής από το 2004, όταν και απέτυχε να εκλεγεί, ενώ στις τελευταίες εκλογές δεν ήταν καν υποψήφιος, καθώς οι πόρτες του κόμματος ήταν κλειστές.
Πάντως ο κ. Τσοχατζόπουλος σε απάντησή του, για τα δημοσιεύματα, που αναφέρονταν στη βίλα του το Σαββατοκύριακο (μεταξύ των οποίων το Πρώτο Θέμα) κάνει λόγο για «νέα ύπουλη προσπάθεια στοχοποίησής μου μέσα στο πρόσφατα διαμορφωθέν νοσηρό κλίμα απαξίωσης συλλήβδην όλων των πολιτικών». Υποστηρίζει δε ότι «την κατοικία μας την αποκτήσαμε με πλήρως διαφανή τρόπο και σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες» και ότι «όλα τα στοιχεία και τα παραστατικά σχετικά με την περιουσιακή μας κατάσταση, αλλά και αυτή τη μεταβίβαση, είναι κατατεθειμένα με διαφάνεια στις αρμόδιες αρχές».
Δηλώνει ακόμη ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των δύο εφημερίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: