Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Γιώργος: Δεν θέλουμε απλά να διευθετήσουμε «μικροζητήματα»

Με αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους μετά την ορκωμοσία του νέου Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους, κ. Αριστείδη Κασμίρογλου, συναντήθηκε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός. Στη συνέχεια, δέχθηκε ο προεδρείο της Ομογενειακής Οργάνωσης American Hellenic Institute. Ως κυβέρνηση, δεν θέλουμε απλά να διευθετήσουμε «μικροζητήματα» αλλά να προχωρήσουμε σε πολύ μεγάλες αλλαγές, υπογράμμισε ο κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας την Παρασκευή στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) Ροδόπης, στην Κομοτηνή. Είπε ότι η οικονομία είναι το σύμπτωμα του προβλήματος ενώ το μεγάλο πρόβλημα είναι η λειτουργία του κράτους και του πολιτικού συστήματος το οποίο «θεραπεύουμε» με πολύ σημαντικές αλλαγές.

"Πήραμε έκτακτα μέτρα για να σώσουμε την Ελλάδα, προχωράμε σε ανατροπές οι οποίες έχουν μπει και στο μνημόνιο που έχουμε υπογράψει είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω πρακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος", επεσήμανε. Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε ανταποκριθεί «στο κάλεσμά μας» για να χτυπηθεί η διαφθορά, «επέλεξε την σιωπή και την συγκάλυψη με αποτέλεσμα τα πλήγματα στο πολιτικό σύστημα, την οικονομία και την αξιοπιστία της χώρας». «Αυτά πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός και χρειάστηκε να αλλάξει η κυβέρνηση για να γίνουν τα αυτονόητα» είπε ο κ. Παπανδρέου κάνοντας λόγο για νοοτροπίες που επιμένουν και για κατεστημένα που αντιδρούν, και τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι αναφορές του αυτές δεν γίνονται για να κατηγορήσει ολόκληρα τμήματα του ελληνικού λαού, προσθέτοντας ότι «όλοι έχουμε ευθύνη για το παρελθόν, αλλά η μεγαλύτερη έγκειται στο να αλλάξουμε». «Υπάρχει δικαιολογημένη οργή, όμως η οργή και η διαμαρτυρία από μόνες τους δεν οδηγούν πουθενά, αντίθετα πρέπει να γίνουν δύναμη αλλαγής νοοτροπιών και θεσμών που πρέπει να γίνουν διαφανείς και σύγχρονοι» τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Έπρεπε να αλλάξει η κυβέρνηση για να λάμψει η αλήθεια» είπε ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για βγεί η χώρα από την σήψη και να τελειώνει με την διαφθορά «όπου κι αν βρίσκεται» προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν μένει στα προσχήματα και αυτό το καταλαβαίνουν οι πολίτες ακόμα και αν κάποιοι το αμφισβητούν. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το χτύπημα της διαφθοράς, ζήτημα δημοκρατίας και ταυτόχρονα ζήτημα εθνικό, οικονομικό και αναπτυξιακό.

i-reportergr

Δεν υπάρχουν σχόλια: