Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Συνάντηση Βενιζέλου-Σαμαρά

.protothema.gr
Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο είχε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος επισκέφθηκε το Πεντάγωνο συνοδευόμενος από τους κυρίους Πάνο Παναγιωτόπουλο, Κώστα Τασούλα, Θεόφιλο Λεονταρίδη και Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

"Είναι θεσμική υποχρέωσή μας να ενημερώνουμε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χωρίς κανένα φραγμό απορρήτου", δήλωσε μετά τη δίωρη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Σαμαρά για τον συναινετικό τρόπο αντιμετώπισης των θεμάτων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε ότι "δεν πρέπει η οικονομική δυσπραγία να μειώσει την αίσθηση που έχουμε σε θέματα άμυνας", διαπίστωση με την οποία συμφώνησε ο κ. Σαμαράς. "Η δυσπραγία δεν πρέπει να επηρεάσει το πολύτιμο αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων", επισήμανε ο αρχηγός της ΝΔ.

Ιδιαίτερη αξία έχει η αναφορά του κ. Σαμαρά ότι "σ' αυτές τις δύσκολες ώρες" πρέπει να υπάρχει συνδιαμόρφωση απόψεων για θέματα που είναι πολύ σοβαρά για να τα ρίξουμε "στην αρένα της κομματικής διαπάλης".

Συνταξιοδοτικό στελεχών ενόπλων δυνάμεων
"Δεν υπάρχει τίποτα το συγκεκριμένο" απάντησε ο κ. Βενιζέλος σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι με τις νέες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό οι στρατιωτικοί δεν θα έχουν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης προτού συμπληρώσουν 35 χρόνια υπηρεσίας (από 25 έτη σήμερα οπότε θεμελιώνουν δικαίωμα πλήρους σύνταξης).

Ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι αρχικώς θα συνταχθεί το γενικό συνταξιοδοτικό από το υπουργείο Εργασίας, ακολούθως αναμένεται η οριστικοποίηση του ασφλιστικού των δημοσίων υπαλλήλων από το υπουργείο Οικονομικών και σε τρίτη φάση θα καθοριστεί το καθεστώς για τους στρατιωτικούς. Για μέτρα που αναλογούν "στην ιδιαίτερη κατάσταση" των αξιωματικών και υπαξιωματικών έκανε λόγο ο κ. Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: