Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Πεταλωτής: Επιμένουμε στα συμφωνηθέντα για το ασφαλιστικό

nooz.gr
«Εμείς επιμένουμε ότι υπάρχουν συμφωνηθέντα μέσα στο μνημόνιο και επιμένουμε στα συμφωνηθέντα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ερωτηθείς ποια θα είναι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης εάν η τρόικα (ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ) επιμείνει σε απαιτήσεις, όπως αυτές για συνταξιοδότηση στα 40 έτη με 480 ευρώ σύνταξη.

Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι γι’ αυτό ακριβώς το λόγο εστάλη και επιστολή του υπουργού Εργασίας Α. Λοβέρδου προς τον αρμόδιο επίτροπο Όλι Ρεν, με την οποία η κυβέρνηση διευκρινίζει ότι υπάρχει ένα μνημόνιο στο οποίο έχουν συμφωνηθεί συγκεκριμένα ζητήματα και «ό,τι τίθεται εκτός μνημονίου δεν πρέπει να τίθεται πλέον».

Σε συμπληρωματική ερώτηση, ο Γ. Πεταλωτής είπε ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας θα επισκεφτούν τη χώρα μας σε λίγες μέρες, οπότε θα υπάρχει συζήτηση επ’ αυτού.

Κληθείς να σχολιάσει το ότι στο μνημόνιο αναφέρεται «ρητά» για 40 χρόνια εργασίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «στην επιστολή τίθεται άλλο ζήτημα, τίθεται εκτός από τα χρόνια εργασίας και ποσοστό της συντάξεως επί του μισθού».

«Ό,τι είναι στο μνημόνιο είναι συμφωνηθέν», είπε ο κ. Πεταλωτής, ερωτηθείς εάν «άρα» θα νομοθετηθεί η συνταξιοδότηση στα 40 χρόνια.

Για το εάν προβλέπεται στο μνημόνιο ότι θα υπάρξει κατώτατη σύνταξη, ο κ. Πεταλωτής τόνισε πως «ό,τι υπάρχει στο μνημόνιο είναι συμφωνηθέν» και συμπλήρωσε ότι «από εκεί και πέρα μιλάμε για τα περαιτέρω».

«Δεν υπάρχει άρνηση να κουβεντιάσουμε, γιατί οι εκπρόσωποι της τρόικας θα είναι την επόμενη εβδομάδα εδώ, εμείς απλώς διευκρινίζουμε τη θέση μας την οποία παλεύουμε κιόλας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ως προς τη μείωση του ελλείμματος είμαστε πιο πάνω από τους στόχους και ως προς τα έσοδα ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο χρόνος για να κάνουμε τον απολογισμό», δήλωσε ο κ. Πεταλωτής.

Τόνισε δε ότι «η κυβέρνηση δεν εξετάζει την επιβολή νέων μέτρων» και συμπλήρωσε ότι όσον αφορά στα έσοδα ακόμα δεν έχει γίνει ο απολογισμός γιατί δεν έχουν υπολογιστεί τα έσοδα από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: