Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

KΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ


Απο kathimerini.gr

Μέχρι τις 15 Ιουνίου αναμένεται στην Αθήνα, ομάδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο πλαίσιο της συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με το Ταμείο, ώστε να εποπτεύσουν την εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης...

Στην Αθήνα θα φτάσει η ομάδα που διαπραγματεύθηκε τη συμφωνία, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο Πολ Τόμσεν για να συγγράψει την «ενδιάμεση έκθεση».
Αναμένονται επίσης τα στελέχη που προσφέρουν τεχνική βοήθεια και η ομάδα των αξιωματούχων που ασχολούνται με τις ελληνικές τράπεζες και το Πρόγραμμα Σταθερότητας.
Σε πρώτη φάση αναμένεται να εγκατασταθούν στην Αθήνα 50 στελέχη του ΔΝΤ. Ο αριθμός θα αυξάνεται σταδιακά όσο διαρκεί η εφαρμογή και η υλοποίηση του «Ελληνικού Προγράμματος» .

Στρος-Καν: Δραστικά τα μέτρα της Ισπανίας

Τα μέτρα λιτότητας που αποφάσισε η κυβέρνηση της Ισπανίας είναι δραστικά και κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, τόνισε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ABC.
«Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση είναι δραστικά και θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο μέλλον», επισήμανε ο Στρος-Καν.
«Το θέμα τώρα είναι να δούμε πως θα εφαρμοστούν τα μέτρα αυτά, ειδικά όσα αφορούν την αγορά εργασίας», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: