Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

«Κάποιες αποφάσεις εμπεριέχουν την αδικία»

nooz.gr
«Λάβαμε πολύ δύσκολες αποφάσεις. Κάποιες μάλιστα εμπεριέχουν την αδικία, αφού κλήθηκαν να πληρώσουν τα σπασμένα πολίτες που δεν έφεραν καμία ή έφεραν τις λιγότερες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση», δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Αλ. Τσίπρα για την επιδείνωση των κοινωνικών δεικτών.

Τόνισε ότι η κυβέρνησή του επέλεξε τη σωτηρία της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η επιλογή ήταν ανάμεσα στην κατάρρευση και τη σωτηρία και επιλέξαμε τη σωτηρία», παραδέχθηκε ωστόσο ότι εκτός των περιστολών απαιτείται και ανάπτυξη. «Θέλουμε να κάνουμε την κρίση μία πραγματική ευκαιρία», επανέλαβε σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θέτει νέα θεμέλια δικαιοσύνης και προβαίνει σε αλλαγές των νόμων

Όσον αφορά στο κράτος πρόνοιας, είπε ότι πάσχει σοβαρά, χαρακτηρίζοντάς το αναποτελεσματικό, άδικο και πελατειακό.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε, την ικανοποίησή του γιατί οι πολίτες διαδήλωσαν χθες ειρηνικά. «Η φωνή όσων ήταν στους δρόμους χθες ακούστηκε πιο δυνατά γιατί δεν υπερκαλύφθηκε από επεισόδια και έκτροπα» σημείωσε.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Η σημερινή σας απάντηση μου προκαλεί απογοήτευση, δεν μπορείτε να έρχεστε με μία έκθεση ιδεών. Μας είπατε ότι δεν έχετε σχέδιο, είστε η κυβέρνηση της περίφημης δήλωσης Πεταλωτή ότι είμαστε η κυβέρνηση που δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα.»

Ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο ΔΝΤ τόνισε: «Οι υπουργοί σας έχουν ήδη αρχίσει να ομολογούν ότι είχατε αποφασίσει να πάτε στο ΔΝΤ αμέσως μετά τις εκλογές» και διερωτήθηκε: «τι κάνατε έξι μήνες;».

Ο κ. Τσίπρας, τέλος, σημείωσε: «Με “μαϊμού” δημοσκοπήσεις και τον λαό απέναντί σας δεν θα πάτε πολύ μακριά», και ζήτησε από την κυβέρνηση να ανακαλέσει τα μέτρα που πήρε και να επαναδιαπραγματευτεί την ένταξη της χώρας στο νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο δανεισμού που αποφάσισε η Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: