Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Απόφαση για άρση του απορρήτου των τηλεφώνων και «σπάσιμο» των κωδικών των δίσκων ΗΥ, που κατασχέθηκαν


Αναμένεται από τους εφέτες, που χειρίζονται την υπόθεση της Siemens

Στην αξιολόγηση σημαντικού υλικού, που κατασχέσθηκε από τη Siemens με τη βοήθεια των αρμόδιων υπηρεσιών, προχωρούν οι δύο εφέτες ειδικοί ανακριτές, που χειρίζονται την υπόθεση, Μαρία Νικολακέα και Ιωάννης Φιοράκης.

Οι δύο ...

εφέτες έχουν κατασχέσει, από τα γραφεία της εταιρείας, 21 κινητά και ασύρματα τηλέφωνα, καθώς και έναν φορητό υπολογιστή, που χρησιμοποιούσε ο Μ. Χριστοφοράκος, αλλά και τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή της έως πρότινος γραμματέως του, Κατ. Τσακάλου, υλικό που δεν είχε κατασχεθεί σε προηγούμενες εφόδους δικαστικών στη Siemens.

Για την αξιολόγηση των νέων στοιχείων οι εφέτες θα εκδόσουν διάταξη για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των επίμαχων τηλεφώνων και θα ζητήσουν από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να «σπάσει» τους κωδικούς, τόσο του σκληρού δίσκου, όσο και του φορητού υπολογιστή, καθώς εκτιμούν ότι ενδέχεται να βρεθούν στοιχεία, που θα φωτίσουν την περίοδο μετά το 2003.

Στους δύο εφέτες που χειρίζονται την πολύπλοκη υπόθεση αναμένεται να προστεθεί και ένας ακόμη, κατ' εντολήν του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για την επιλογή του οποίου θα συνεδριάσει η ολομέλεια Εφετών στις 17 Ιουνίου. Αναρτήθηκε από troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: