Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

“Nτου” ανακριτών στα γραφεία της Siemens

Κατέσχεσαν τον φορητό υπολογιστή του Μιχ. Χριστοφοράκου

protothema.gr
Στην κατάσχεση του φορητού υπολογιστή που χρησιμοποιούσε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος αλλά και 21 κινητών και σταθερών τηλεφώνων, προχώρησαν οι εφέτες ανακριτές M. Νικολακέα και Γ. Φιοράκης κατά την έφοδο που πραγματοποίησαν πριν από μερικές ημέρες στα γραφεία της Siemens. Στα αντικείμενα που κατέσχεσαν οι δυο ανακριτές συμπεριλαμβάνεται και ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή που χρησιμοποιούσε η Αικ. Τσακάλου, γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Πρόκειται για αντικείμενα που δεν είχαν κατασχεθεί έως τώρα από τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές, αν και η «αποκωδικοποίησή» τους θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία των ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο ανακριτές στην προσπάθειά τους να αξιολογήσουν τα νέα «ευρήματα» θα εκδώσουν διάταξη για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των 21 τηλεφωνικών συσκευών ενώ θα ζητήσουν τη συνδρομή της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να αποκωδικοποιήσουν τον φορητό υπολογιστή που χρησιμοποιούσε ο Μιχ. Χριστοφοράκος αλλά και τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή της κυρίας Τσακάλου.

Εν τω μεταξύ, στις 17 Ιουνίου αναμένεται να συνεδριάσει η Ολομέλεια Εφετών για να ορίσει τον τρίτο εφέτη που θα ασχοληθεί με την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens. Σχετικό αίτημα είχε υποβάλλει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: