Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Και εισοδηματικά κριτήρια στη βασική σύνταξη

nooz.gr
Κάθε αλλα παρα εγγυημένη πρέπει να θεωρείται η βασική σύνταξη των 360 ευρώ, ενώ ριζικές αλλαγές αναμένονται στο εργασιακό τοπίο. Ο γγ του υπουργείου Εργασίας, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Flash 96, επιβεβαίωσε ότι για την χορήγηση της λεγόμενης βασικής συνταξης θα ισχύσουν αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια, όπως πχ εισοδήματα απο μισθώματα. Ο κ. Σπυρόπουλος ξεκαθάρισε επίσης ότι για την χορήγηση και των 360 ευρώ απαιτούνται τουλάχιστον 35 χρόνια εργασιακού βίου και να έχει συμπληρωθεί το ηλικιακό όριο των 65 ετών. Σε διαφορετική περίπτωση το ποσό θα είναι μειωμένο.

Σε ότι αφορά το καθεστώς των απολύσεων, ο γγ του υπουργείου Εργασίας επιβεβαίωσε ότι το όριο θα ανέβει απο το 2% στο 4% για επιχειρήσεις, οι οποιες απασχολούν περισσότερα από 200 άτομα.

Σε ότι αφορά τα σενάρια που κάνουν λόγο για δραστική μείωση έως και 50% της αποζημίωση στην περίπτωση απόλυσης, ο κ. Σπυρόπουλος ήταν κατηγορηματικός ότι δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής καμια απόφαση και παρέπεμψε στο διάλογο με τις εργοδοτικές οργανώσεις, ο οποίος- όπως σημείωσε- βρίσκεται σε καλό δρόμο. Πάντως, ο γραμματέας του υπουργείου Εργασίας είπε ότι "δεν υπάρχει κάποιος κανόνας από την τροϊκα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: