Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Διπλή αξιολόγηση των υπουργών από Πάγκαλο και Μαξίμου



Μια νέα επιτροπή αξιολόγησης του έργου και της αποτελεσματικότητας των υπουργών έχει στηθεί στο κτίριο της οδού Βασιλίσσης Σοφίας 1, όπου επισήμως στεγάζεται το επιτελείο του υπουργού Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκη . Επικεφαλής της επιτροπής αυτής είναι ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, κ. Ν. Παρασκευόπουλος , ο οποίος αναφέρεται κατευθείαν στον κ. Γ.Παπανδρέου και το έργο του έχει ξεκινήσει ήδη, παράλληλα με την παρακολούθηση του Προγράμματος Σταθερότητας από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο. Πέραν αυτού, ο κ. Παρασκευόπουλος, ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα ...

οργανωτικών καινοτομιών, είναι και ένα από τα πρόσωπα που διαχειρίζονται συγκεκριμένα projects και προτάσεις που φθάνουν απευθείας σε αυτόν.

Η δράση ενός ακόμη άτυπου κέντρου ελέγχου έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του κ. Πάγκαλου, αλλά και των υπουργών, οι οποίοι έχουν ήδη έλθει σε επαφή με μέλη της «επιτροπής ελέγχου» και αισθάνονται να πολλαπλασιάζονται γύρω τους τα κέντρα ελέγχου και παρακολούθησης των δραστηριοτήτων τους.


Παρά ταύτα, η νέα αυτή μονάδα ελέγχου του κυβερνητικού έργου λειτουργεί με τις ευλογίες του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο κρίνει ότι σε κάποιους τομείς απαιτείται εντατικότερος έλεγχος και απόδοση, δεδομένου ότι σε λιγότερο από μία εβδομάδα αναμένεται η πρώτη αξιολόγηση της κυβέρνησης από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Οπως ομολογούν μέλη της κυβέρνησης που έχουν δεχθεί τις πρώτες επισκέψεις των «ελεγκτών» τους, ο τρόπος λειτουργίας της επιτροπής αυτής έχει αρκετά τεχνικά χαρακτηριστικά και αναφορά απευθείας στον Πρωθυπουργό.

Σε αντίθεση με το σύστημα παρακολούθησης της εκτέλεσης και πορείας του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης από τον κ. Πάγκαλο, η «επιτροπή Παρασκευόπουλου» έχει υποβάλει τα μέλη της κυβέρνησης σε μια διαδικασία αξιολόγησης με βάση συγκεκριμένες παραμέτρους, π.χ. ποιες ήταν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠαΣοΚ, πόσο απέχει η σημερινή πραγματικότητα από αυτές και τι χρονοδιάγραμμα απαιτείται για την επίτευξη των στόχων που έχουν επιβάλει οι συνθήκες της επιτήρησης από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια: