Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Από το Διαδίκτυο οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι

Τέλη Ιουνίου οι ανακοινώσεις για τις υποψηφιότητες

protothema
Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίασε την Πέμπτη υπό τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου αποφάσισε την ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων στους μεγάλους δήμους της χώρας τον Ιούνιο, οπότε και θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος για να τις εγκρίνει.

Θα έχει προηγηθεί υποβολή προτάσεων ή αυτοπροτάσεων στο διαδίκτυο μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Από εκεί και μετά θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή του κόμματος, η οποία θα εγκρίνει τις υποψηφιότητες.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επισήμανε στην ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο την ανάγκη για αλλαγές στη χώρα και τη συμμετοχή της κοινωνίας και των κινημάτων στις πολιτικές αποφάσεις. Τόνισε ότι «μόνο με τα κοινωνικά κινήματα, μόνο με τη συμμετοχή, μόνο με την προσπάθεια του ίδιου του κινήματος, της Αυτοδιοίκησης, των συνδικάτων των πολιτών, μέσα από το Διαδίκτυο, μέσα από όλες τις νέες μορφές συμμετοχής, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτές τις μεγάλες αλλαγές».

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά επίσης στο σκάνδαλο Siemens λέγοντας ότι «τα μεγάλα συμφέροντα, τα διεθνή, είναι πολύ ισχυρότερα, και από κράτη. Και ιδιαίτερα αν είναι μικρά κράτη και δεν έχουν ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς, αιχμαλωτίζονται, εξαγοράζονται, υπάρχει διαφθορά κλπ. Η Siemens, είναι μία απ’ αυτές τις άπειρες ανά τον κόσμο περιπτώσεις».

Τέλος έκανε σύντομη αποτίμηση στη μέχρι τώρα κυβερνητική πορεία και συγκεκριμένα στον «Καλλικράτη». «Ο “Καλλικράτης” πιστεύω ότι είναι μια ευκαιρία μέσα σ’ αυτή την κρίση να αναδιοργανώσουμε και τις δυνάμεις μας, για να πρωτοπορήσουν σε τρία βασικά θέματα», επισήμανε προς το τέλος της ομιλίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: