Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

"Νομοσχέδιο-σκούπα" στον τομέα των μεταφορών

nooz.gr
Νομοσχέδιο-σκούπα, το οποίο θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις σε θέματα που αφορούν τον τομέα των μεταφορών γενικότερα, θα προωθήσει σύντομα το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός κ. Δημήτρης Ρέππας.

Σύμφωνα με τον υπουργό το νομοσχέδιο θα αφορά:

- Τα ΚΤΕΟ, ιδιωτικά και δημόσια και συγκεκριμένα θα καθορίζονται οι όροι λειτουργίας τους, με στόχο να ελαχιστοποιηθούν τα φαινόμενα διαφθοράς και να γίνεται σωστός έλεγχος των οχημάτων.

- Τις σχολές οδηγών, αλλά και το σύστημα έκδοσης αδειών οδήγησης.

- Τα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα. Στο σημείο αυτό ο υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι θα γίνουν κάποιες αλλαγές σε αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί και συγκεκριμένα προανήγγειλε ότι το κόστος έκδοσης της πρώτης άδειας Φορτηγού Αυτοκινήτου Δημόσιας Χρήσης θα είναι μικρότερο απ΄ ότι αρχικά είχε εξαγγελθεί, χωρίς ωστόσο να το προσδιορίσει.

- Την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, όπου θα γίνουν αλλαγές τόσο στο Οργανόγραμμα, όσο και στη λειτουργία της Υπηρεσίας. Ο κ. Ρέππας άφησε να εννοηθεί ότι πιλότοι της πρώην Ολυμπιακής να πάνε στην ΥΠΑ, αλλά να μεταταγούν σε άλλες θέσεις του δημοσίου, που έχουν σχέση με το αντικείμενο, όπως στα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ, τα διασωστικά ελικόπτερα Super Puma, αλλά και στο υπουργείο προστασίας του πολίτη για τα ελικόπτερα της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: