Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ...


Τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις θα συζητήσει με την ελληνική κυβέρνηση κλιμάκιο του ΔΝΤ το οποίο αναμένεται να καταφτάσει στην Αθήνα ανάμεσα στις 14-18 Ιουνίου. «Αυτή είναι μία προκαταρκτική αποστολή επισκόπησης, που σημαίνει ότι δεν αφορά σε διάθεση οικονομικής βοήθειας. Η ομάδα θα...
συζητήσει με τις αρχές τις πρόσφατες εξελίξεις και την εφαρμογή του προγράμματος», δήλωσε ο David Hawley, εκπρόσωπος του ΔΝΤ σε συνέντευξη Tύπου, όπως μετέδωσε το Reuters.
Την ίδια ώρα, επανέρχεται η συζήτηση για ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, ενώ η μικρότερου του αναμενόμενου βελτίωση των οικονομικών μεγεθών προκαλεί εκνευρισμό στο οικονομικό επιτελείο, εκνευρισμός που εκφράστηκε στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο για τις αποκρατικοποιήσεις.
Οι ελεγκτές της Κομισιόν, στην πρώτη έκθεσή τους μετά την υπογραφή του μνημονίου επισημαίνουν τους κινδύνους εκτροχιασμού της δημοσιονομικής πολιτικής, όπως είναι η κοινωνική αναταραχή, ο πληθωρισμός και η ύφεση.
Οι δε αγορές φαίνεται να προεξοφλούν το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα, με τις πιθανότητες της χώρας να κηρύξει στάση πληρωμών να υπερβαίνουν το 45%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: