Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Αντίο ασπιρινούλα, Depon, Fenistil και Simeco!

Δείτε ποια φάρμακα θα πληρώνουμε από την τσέπη μας ...

Σταματά πλέον η κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία εκατοντάδων φαρμακευτικών σκευασμάτων συνήθους και καθημερινής χρήσης για τα οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή.

Στο εξής οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν οι ίδιοι από την τσέπη τους τα αναλγητικά, αντιπυρετικά και αντιόξινα μεταξύ άλλων φάρμακα όπως ορίζει η σχετική απόφαση της υπουργού Υγείας κυρίας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Πρόκειται για γνωστά φάρμακα όπως η Ασπιρίνη, το Depon, το Ρanadol, το Salospir, το Αpotel, το σιρόπι Βisolvon, το αντιισταμινικό Fenistil, το Lonarid, τα αντιόξινα (χορηγούνται σε παθήσεις του πεπτικού συστήματος) Μaalox και Simeco κ.ά.

Στον ίδιο κατάλογο που περιέχει συνολικά 838 φαρμακευτικά προϊόντα περιλαμβάνονται επίσης και πολλά σκευάσματα τύπου lifestyle όπως για παράδειγμα είναι τα φαρμακευτικά προϊόντα για το αδυνάτισμα ή για την διακοπή του καπνίσματος.

Τη μη κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία των δαπανών που αφορούν φαρμακευτικά προϊόντα για τα οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή είχε κοινοποιήσει με επιστολή της στις 18/5 2010 η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κυρία Αθηνά Δρέττα προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Ακολούθησε η σύνταξη του επίμαχου καταλόγου με τα εκατοντάδες σκευάσματα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και τελικώς η δημοσίευσή του στο φύλλο 740/ 28-5-2010 της Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Δείτε εδώ την λίστα με τα φάρμακα

Δεν υπάρχουν σχόλια: